Τα έργα του Αντώνη Σαμαράκη εμπνέουν τον κινηματογράφο

Τα έργα του Αντώνη Σαμαράκη εμπνέουν τον κινηματογράφο

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον σπουδαίο συγγραφέα με ταινίες μικρού μήκους εμπνευσμένες από ατα βιβλία του - Δείτε που και πότε θα προβληθούν

Antonis_Samarakis
Μια ενδιαφέρουσα αποτύπωση στην μεγάλη οθόνη του έργου του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη διοργανώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες στην Αθήνα. Οκτώ Έλληνες σκηνοθέτες, εμπνευσμένοι από συγκεριμένα έργα του, δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του αλλά και να να αποκωδικοποιήσουν τον λογοτεχνικό λόγο του μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.
Trailler (Αφιέρωμα Αντώνη Σαμαράκη)


Οι Άρης Μπαφαλούκας, Γιάννης Καραπιπερίδης, Νάνσυ Σπετσιώτη, Κυρηναίος Παπαδημάτος, Μιχάλης Φελάνης, Σάββας Σταύρου, Γεωργία Νικολάου και Χρυσηίδα Γαζή μετέφεραν στην οθόνη ιστορίες εμπνευσμένες από τα έργα «Το Ποτάμι», «Ο ήλιος έκαιγε πολύ», «Σ΄ ένα συνοριακό σταθμό», «Φυστίκια Αιγίνης».

Στο επετειακό αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο, ΑΣΤΟΡ, θα παρευρεθούν η σύζυγος του συγγραφέα, κυρία Ελένη Σαμαράκη, οι σκηνοθέτες των ταινιών καθώς και άνθρωποι του πολιτισμού, του βιβλίου και του κινηματογραφικού χώρου, κάποιοι από τους οποίους θα μιλήσουν πριν την έναρξη της προβολής.

Η t-shOrt με την αγάπη και το πάθος για την μικρή φόρμα του σκηνοθέτη, παραγωγού και διανομέα Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη φρόντισε για την καλύτερη δυνατή προβολή των 8 ταινιών και καλεί τπο κοινό να απολαύσει, στην δια ζώσης προβολή του αφιερώματος στους κινηματογράφους τις ταινίες που έχουν συνολική διάρκεια 2 ωρών.

Παράλληλα, το αφιέρωμα επιχειρεί την έξοδό του με κανονική διανομή στον κινηματογράφο «ΑΝΔΟΡΑ» τις Δευτέρες και Τρίτες 14, 15, 20 και 21 Δεκεμβρίου στις 17:30 στοχεύοντας στο μεγάλο κοινό που θέλει να δει και να απολαύσει τις μικρές αυτές δημιουργίες. Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ. Επιπλέον, θα προβληθεί και στην Θεσσαλονίκη από την αρχή του νέου έτους με την συνεργασία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ δρομολογούνται περισσότερες προβολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέµπτη 9 Δεκεµβρίου 
17:30, Κιν/φος Άστορ, Σταδίου 28, (Στοά Κοραή) 

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης