«Abba Mania»: Το διάσημο μιούζικαλ του West End έρχεται στην Αθήνα

«Abba Mania»: Το διάσημο μιούζικαλ του West End έρχεται στην Αθήνα

Θα φιλοξενηθεί στις 8 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Christmas Theater

Abba_Mania_4
Μια θρυλική παράσταση αφιερωμένη σε ένα συγκρότημα – φαινόμενο καταφθάνει, σε λίγες ημέρες, στην Αθήνα. Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «Abba Mania», που από το 1999 ταξιδεύει αδιάκοπα σε ολόκληρο τον κόσμο, θα παρουσιαστεί στις 8 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Christmas Theater.

Η κορυφαία αφιερωματική παραγωγή του West End αναβιώνει με τον πιο πιστό τρόπο τη δύναμη και την ομορφιά της μουσικής των Abba, καθώς και την εκρηκτική σκηνική τους ενέργεια. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι μέχρι σήμερα τήν έχουν παρακολουθήσει πάνω από 3 εκατομμύρια θεατές σε περισσότερες από 30 διαφορετικές χώρες!
Abba_Mania_3


Η σαρωτική επιτυχία του μιούζικαλ «Mamma Mia», στα τέλη των 90's, αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου για τη μουσική των Abba. Ο θεατρικός παραγωγός Stuart Littlewood, δημιούργησε μια μουσική παράσταση, όσο το δυνατόν πιο πιστή στην πραγματικότητα των Abba, με σπουδαίους ερμηνευτές, σε μια παραγωγή κορυφαίου επιπέδου σε ήχο, φωτισμούς, εφέ και συνεχείς εναλλαγές κοστουμιών!

Κλείσιμο
Το «Abba Mania» δημιουργήθηκε το 1999 και από τότε έχει κάνει χιλιάδες περιοδείες που έφεραν τη μουσική του σουηδικού Supergroup ξανά στα αυτιά εκατομμυρίων οπαδών του. Υπήρξε επίσης για χρόνια μια από τις πιο μεγάλες επιτυχίες στο West End του Λονδίνου

Οι Ανιέτα Φέλτσκογκ, Μπιόρν Ουλβίους, Μπένι Άντερσον και Άνι-Φρίντ Λύνγκσταντ γνωστοί ως ABBA, κυριαρχούσαν στην ποπ σκηνή από το 1972 και για σχεδόν δέκα χρόνια. Είναι ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της ποπ μουσικής, ανεβαίνοντας στην κορυφή των καταλόγων επιτυχιών σε όλο τον κόσμο την περίοδο 1975 -1982. Είναι επίσης γνωστοί για τη νίκη τους στη Eurovison το 1974, την πρώτη της Σουηδίας στην ιστορία του διαγωνισμού και παραμένουν το πιο επιτυχημένο συγκρότημα που έχει λάβει μέρος ποτέ στο διαγωνισμό.
Abba_mania_1

Οι Abba έχουν πουλήσει πάνω από 400 εκατομμύρια άλμπουμ και σίνγκλ σε όλο τον κόσμο, επίδοση που τους καθιστά από τους πρώτους σε πωλήσεις μουσικούς όλων των εποχών και το δεύτερο σε πωλήσεις συγκρότημα όλων των εποχών μετά τους Beatles. Ήταν το πρώτο συγκρότημα από μία μη αγγλόφωνη χώρα που απόλαυσε διαρκή επιτυχία στους καταλόγους επιτυχιών αγγλόφωνων χωρών, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και των Η.Π.Α. Οι μεγάλες επιτυχίες τους μεταξύ των οποίων και τα τραγούδια «Dancing Queen», το «Waterloo», το «Mamma Mia», το «The Winner Takes It All», το «Super Trouper», το «Fernando», το «Take A Chance On Me» παραμένουν διαχρονικά.

Γνωρίστηκαν το 1970 σε διακοπές στην Κύπρο: o Mπένι τραγουδούσε ντουέτο με την Αννι-Φριντ, ο Μπιορν με την Αγκνέθα. Δύο χρόνια μετά σχημάτισαν τους ABBA.Το 1977, 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι διεκδίκησαν ένα εισιτήριο για δύο συναυλίες τους στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Θα μπορούσαν να το γεμίσουν 580 φορές!

To θεατρικό μιούζικαλ «Mamma Mia» μετρά 54 εκατομμύρια θεατές και εισπράξεις άνω των 2 δισ. δολαρίων παγκοσμίως, από το 1999. Η κινηματογραφική μεταφορά του με τη Μέριλ Στριπ, που γυρίστηκε στην Ελλάδα, έχει συγκεντρώσει πάνω από 600 εκατ. στο παγκόσμιο box office.
Δυστυχώς, στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, αποφάσισαν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους, αλλά η μουσική τους ζει ακόμα. Το "ABBA Gold" ήταν συνεχώς στα album charts καθ 'όλη τη δεκαετία του '90 και είναι ένα από τα άλμπουμ που έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης