Αναβάθμιση της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου με τη συμβολή του ΕΣΠΑ

Ethniko_theatro_-_dramatiki_sxoli

Τί αλλάζει μέσα στην επόμενη διετία

Αναβαθμίζεται η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θέατρου  μέσα στην επόμενη διετία. Η ιστορική σχολή, από την οποία έχουν βγει κάποιοι από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς, θα εμπλουτίσει το πρόγραμμα σπουδών της αλλά και των ευτύτερων δράσεών της με την συμβολή της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μέσω ενός πλέγματος πιλοτικών δράσεων θα μπορέσει να προσφέρει αναβαθμισμένες σπουδές σε σπουδαστές και σπουδάστριες από όλη τη χώρα, τόσο κατά τη διάρκεια της πράξης όσο και με την αξιοποίησή της στη συνέχεια.Το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών αποσκοπεί στη βελτίωση της συνάφειας μεταξύ αφενός της καλλιτεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και αφετέρου της αγοράς εργασίας και, συνεπώς, στη βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης των αποφοίτων της Σχολής.

Η αναβάθμιση έχει ως κεντρικό άξονα τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών υποκριτικής και σκηνοθεσίας θεάτρου καθώς και στην καλύτερη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, όταν αποφοιτήσουν. Η συνολική αναβάθμιση αλλά και όλοι οι επιμέρους άξονές της θα γίνουν με την εποπτεία της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και σε συνεργασία με επαγγελματίες του θεάτρου εγνωσμένου κύρους, της χώρας αλλά και του εξωτερικού. Με αυτόν τον τρόπο θα ανανεωθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα σπουδών, ενώ θα προστεθούν και νέα μαθήματα και κύκλοι σεμιναρίων που θα εφοδιάσουν τους/ις σπουδαστές/ριες με σύγχρονα εργαλεία απαραίτητα πλέον για την επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Παράλληλα, θα παραχθούν αναλυτικά προγράμματα σπουδών, εκπαιδευτικά εγχειρίδια καθώς και οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό βασισμένο σε κύκλο σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στα δυο χρόνια υλοποίησης της διαδικασίας αναβάθμισης. Αυτό το υλικό θα μείνει ως παρακαταθήκη στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, διαθέσιμο προς χρήση για τους μελλοντικούς σπουδαστές.

Για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των σπουδαστών θα πραγματοποιηθούν σύντομα προγράμματα μαθητείας για όλα τα έτη σπουδών, δίνοντας ισότιμη πρόσβαση σε όλους. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί 4ο έτος εξειδίκευσης που πέρα από επιμορφωτικά σεμινάρια θα παρέχει και πεντάμηνο πρόγραμμα μαθητείας σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εγκλήματα σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη: Προβληματίζουν τα κοινά σημεία στο παρελθόν του μητροκτόνου και του συζυγοκτόνου

Η πολυτάραχη και γεμάτη απώλειες ζωή του Ανδρέα Γεωργίου: Ο εφιάλτης του AIDS και ο αγώνας για καταξίωση

Μητσοτάκης: Αν δώσουν έγκριση οι ειδικοί να ανοίξουμε την 3η δόση και στους 4 μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης