«Χρυσάφι» πωλήθηκε σε δημοπρασία το φόρεμα από την τελευταία εμφάνιση της Έιμι Γουάινχαουζ

«Χρυσάφι» πωλήθηκε σε δημοπρασία το φόρεμα από την τελευταία εμφάνιση της Έιμι Γουάινχαουζ

Ποια ήταν τα κομμάτια που έπιασαν τις υψηλότερες τιμές και πού θα διατεθούν τα έσοδα της δημοπρασίας - Δείτε φωτογραφίες

Winehouse_dress
Τα προσωπικά αντικείμενα των σταρ, ιδιαιτέρως εκείνων που έχουν φύγει από τη ζωή, αποτελούσαν ανέκαθεν «στόχο» συλλεκτών αλλά και φανατικών θαυμαστών τους που δεν διστάζουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να τα αποκτήσουν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη σε πρόσφατη δημοπρασία με κομμάτια από την προσωπική συλλογή της Έιμι Γουάινχαουζ κατά την διάρκεια της οποία συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια!
Winehouse_auction
Πολλά ρούχα, αξεσουάρ και προσωπικά αντικείμενα της Έιμι Γουάινχάουζ πωλήθηκαν σε δημοπρασία

Ως κορυφαίο κομμάτι αυτής της δημοπρασίας αναδείχτηκε ένα φόρεμα της διάσημης τραγουδοποιού που έφυγε από ζωή στα 27 της χρόνια, το οποίο αποκτήθηκε έναντι 243.000 δολαρίων! Δεν ήταν βέβαια ένα οποιοδήποτε φόρεμα αλλά εκείνο που φόρεσε η πρόωρα χαμένα ερμηνεύτρια στην τελευταία ζωντανή της εμφάνιση, τον Ιούνιο του 2011, έναν μήνα δηλαδή πριν τον τραγικό θάνατό της, που ήρθε ως συνέπεια της μακροχρόνιας χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών.
Winehouse_heart_bag
Η κόκκινη τσάντα Moschino σε σχήμα καρδιάς ήταν ένα από τα αξεσουάρ που πωλήθηκαν σε ιδιαίτερη υψηλή τιμή
Συνολικά δημοπρατήθηκαν περίπου 800 κομμάτια που σχετίζονταν άμεσα με την σύντομη ζωή και την μεγαλειώδη καριέρα που κατάφερε να διαγράψει κατά την διάρκειά της. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ της Έιμι Γουάινχαουζ ήταν εκείνα τα οποία προσέλκυσαν, κατά κύριο λόγο, το ενδιαφέρον αυτών που συμμετείχαν στη δημοπρασία. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν ο κόκκινη τσάντα Moschino, σε σχήμα καρδιάw, με την οποία είχε εμφανιστεί στην τελετή απονομής των Βρετανικών Μουσικών Βραβείων το 2007 και έπιασε 204.800 δολάρια αλλά και ένα Dolce & Gabbana φόρεμά της με χρυσές φλόγες που πωλήθηκε 150.000 δολάρια, 30 φορές πάνω από την αρχική τιμή εκτίμησής του.

Κλείσιμο
Υψηλή τιμή, έπιασαν επίσης το μαυρό - ,πεζ σύνολο  που φόρεσε στην εμφάνισή της στον εορτασμό των 90ών γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα (121.000 δολάρια), μία μεταλλική πινακίδα που έγραφε Camden Square και είχε χαραγμένες πάνω της χειρόγραφες σημειώσεις που είχαν γραφτεί λίγο μετά τον θάνατό της (19.200 δολάρια).
Wine_house_Madela_dress
Το σύνολο που φόρεσε η Έιμι Γουάινχαουζ στον εορτασμό των 90ών γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα

Το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από την δημοπρασία θα διατεθούν για την στήριξη των σκοπών του Ιδρύματος που έχουν δημιουργήσει στη μνήμη της οι γονείς της Γουάινχάουζ για την στήριξη εξαρτημένων ατόμων.

Ειδήσεις σήμερα:

Crash test σήμερα για τράπεζες και δημόσιο μετά το ρεκόρ ελέγχων στην πρεμιέρα

Ληστεία μετά φόνου στη Θεσσαλονίκη: Οι κάμερες «δείχνουν» και συνεργό - Δείτε βίντεο

Αλεξανδρούπολη: Παρουσία Πάιατ η μεγαλύτερη αμερικανική «απόβαση» στα Βαλκάνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης