«Λεωφορείον ο πόθος»: Το θρυλικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς ανεβαίνει για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο

«Λεωφορείον ο πόθος»: Το θρυλικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς ανεβαίνει για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο

Θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο

Leoforeion_o_Pothos_-_EThniko_Theatro
Ένα από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή θεατρικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, το θρυλικό «Λεωφορείον ο πόθος» του του Τενεσί Ουίλιαμς, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε φέτος στο Εθνικό Θέατρο. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου, στη σκηνή Νίκος Κούρκουλος, θα φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Θανάση Σαράντου ενώ το πρωταγωνιστικό τρίδυμο της ιστορίας θα ενσαρκώσουν ο Αποστόλης Τότσικας, Κωνσταντίνα Τάκαλου και Νάνσυ Μπούκλη.

Νέα Ορλεάνη, τέλη της δεκαετίας του 1940. Η Στέλλα και ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι, δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους – η Στέλλα κόρη μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας του Νότου, ο Στάνλεϊ ένας τραχύς Πολωνός μετανάστης δεύτερης γενιάς – ζουν έναν παθιασμένο έρωτα σε μια γοητευτικά παρηκμασμένη συνοικία της πόλης υπό τους μελαγχολικούς ήχους της τζαζ. Αυτό μέχρι τη στιγμή που στο σπίτι τους φτάνει η Μπλανς Ντυμπουά, η αδελφή της Στέλλας. Η Μπλανς στις αποσκευές της φέρνει όλη την απελπισία της χαμένης ζωής της, τα οικογενειακά βάρη που την τσάκισαν, έναν εύθραυστο ψυχισμό που την κάνει να προτιμά να ζει στη φαντασία αντί στην οδυνηρή πραγματικότητα. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.

Το έργο γράφτηκε το 1947 και έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Ethel Barrymore στη Νέα Υόρκη, σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν. Το 1951 γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με τη μεταφορά του στον κινηματογράφο από τον ίδιο σκηνοθέτη και με πρωταγωνιστές την Βίβιαν Λη (Μπλανς) και τον Μάρλον Μπράντο (Στάνλεϊ). Έκτοτε έχει γνωρίσει αναρίθμητες αναβιώσεις στις σκηνές όλου του κόσμου, εντούτοις είναι η πρώτη φορά που το έργο ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο.

Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Άγγελος Ανδριόπουλος, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Ίντρα Κέιν, Λάμπρος Κτεναβός, Νικόλας Μακρής, Πηνελόπη Μαρκοπούλου και Γρηγόρης Φρέσκος
Οι Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου λειτουργούν ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Η είσοδος των θεατών θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Hμέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ



Ειδήσεις σήμερα:

Γκάμπι Πετίτο: Στον καταζητούμενο Λόντρι ανήκουν τα λείψανα που βρέθηκαν σε πάρκο της Φλόριντα - Δείτε φωτογραφίες

Σεισμός στη Νέα Ζηλανδία: «Ταράχθηκε» η πρωθυπουργός την ώρα της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό - Δείτε βίντεο

Δυστύχημα στο πλατό της ταινίας «Rust»: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από «άσφαιρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης