Γιάννης Μαρκόπουλος: Συναυλία «Η Μικρασία της καρδιάς μας»

Γιάννης Μαρκόπουλος: Συναυλία «Η Μικρασία της καρδιάς μας»

Μεγάλη συναυλία προς μνήμη και τιμή στους αγώνες και τις θυσίες του Μικρασιατικού Ελληνισμού

κεντρικη-Markopoulos
Στο πλαίσιο του μεγάλου τριήμερου αφιερώματος «Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Βάρης -Βούλας- Βουλιαγμένης ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος δίνει μια σημαίνουσα συναυλία "Προς μνήμη και τιμή στους αγώνες και τις θυσίες του Μικρασιατικού Ελληνισμού" στη Κεντρική Πλατεία Βούλας ΙΜΙΩΝ το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και οι διοργανωτές της συναυλίας έχουν προβλέψει να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία.

Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός θα διευθύνει μέρη από μουσικά του έργα όπως: "Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους", "Επί Σκηνής" (σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη) καθώς και αγαπημένα τραγούδια του από τα έργα "Ήλιος ο Πρώτος" (ποίηση Οδ. Ελύτη), "Χρονικό", "Ιθαγένεια", "Θητεία", "Ανεξάρτητα", "Σεργιάνι στον κόσμο", "Τα Τραγούδια του νέου πατέρα", "Εντεύθεν" (σε στίχους Κ.Χ. Μύρη, Γ. Σκούρτη, Μιχ. Κατσαρού, Μ. Ελευθερίου, Νίκου Καρούζου και του ίδιου του συνθέτη).

A3-AFISA-MIKRA-ASIA


Ερμηνευτές: Η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, οι τραγουδιστές Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, η Δάφνη Ζουρνατζή, και σε έκτακτη συμμετοχή η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Κλείσιμο
Επί σκηνής συμπράττει το 20μελες φωνητικό σύνολο «Libro Coro» του Πειραιά και η 15μελής ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης