Υπουργείο Πολιτισμού - Κοινωφελές Ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» μαζί στον αγώνα για την προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος

Υπουργείο Πολιτισμού - Κοινωφελές Ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» μαζί στον αγώνα για την προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η υπουργός Λίνα Μενδώνη και η  Πρόεδρος του Ιδρύματος Εύη Λαζού

Mendoni_Laskaridis
Η ανάπτυξη δράσεων σε τομείς και ζητήματα που αφορούν στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης στην προστασία του μνημειακού αποθέματος, αποτελεί το αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης». Το Μνημόνιο υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Εύη Λαζού.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Με το Κοινωφελές Ίδρυμα “Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης”, το οποίο διακρίνεται για την ευαισθησία του σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, έχουμε μακρά και εξαιρετική συνεργασία. Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο ΥΠΠΟΑ και στο Ιδρυμα Λασκαρίδη προσβλέπουμε στην διενέργεια δράσεων για την αποφυγή ρύπανσης και την διαχείριση απορριμμάτων σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία και στην ευαισθητοποίηση και την εμπέδωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Η προστασία του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο αγκαλιάζει τα υλικά κατάλοιπα του παρελθόντος μας, αποτελώντας αδιάσπαστη ενότητα».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Ιδρύματος, Εύη Λαζού, σημείωσε ότι «Το περιβάλλον είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό και η προστασία του υποχρέωση και προτεραιότητά μας. Το Κοινωφελές Ίδρυμα “Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης”, το οποίο από την ίδρυσή του εστιάζει τη δράση του στην περιβαλλοντική προστασία και την ανάδειξη της κληρονομιάς μας, με ιδιαίτερη χαρά ενώνει τις δυνάμεις του με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προβολής του περιβαλλοντικού μας πλούτου».

Ειδήσεις σήμερα:

Το ξέσπασμα της Έλενας Πολυχρονοπούλου μετά την προφυλάκιση για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης και το στοιχείο που την «έκαψε»

Δύσκολες ώρες για τον Δάνη Κατρανίδη: Δίνει μάχη για τη ζωή του

Πόση αύξηση θα δουν οι καταναλωτές στα τιμολόγια ρεύματος - Παραδείγματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης