Σοφία Βόσσου: Οι δύσκολοι τελευταίοι μήνες, τα προβλήματα υγείας και η αισιόδοξη στάση της απέναντι στη ζωή

Σοφία Βόσσου: Οι δύσκολοι τελευταίοι μήνες, τα προβλήματα υγείας και η αισιόδοξη στάση της απέναντι στη ζωή

Η μακροχρόνια μάχη της με τα κιλά της και η σχέση ζωής με τον Ανδρέα Μικρούτσικο

vossy-arthro
«Δεν με θέλει αυτή η χρονιά μάλλον...» παραδέχτηκε η Σοφία Βόσσου στην πρώτη δημόσια δήλωση που έκανε μετά το έκτακτο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, πριν λίγες ημέρες, εξαιτίας ενός σοβαρού κατάγματος στο γόντατό της το οποίο προκλήθηκε από πτώση. Και η αλήθεια είναι πως η γνωστή τραγουδίστρια έχει δοκιμαστεί σκληρά τους τελευταίους μήνες από σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία την κράτησαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο κρεβάτι του νοσοκομείου δοκιμάζοντας τις αντοχές και την υπομονή της, από τα οποία όμως, ευτυχώς απ' ότι φαίνεται, διαθέτει μεγάλα αποθέματα.

Τα δύσκολα για την ιδιαίτερη αγαπητή στο κοινό ερμηνεύτρια ξεκίνησαν το περσινό καλοκαίρι όταν με έντονους πόνους στο στομάχι της. Δεδομένου ότι το πρόβλημά της δεν υποχωρούσε με φαρμακευτική αγωγή αποφασίστηκε από τους γιατρούς της να την υποβάλλουν σε ένα χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατάσταση. Τους επόμενους μήνες η Σοφία Βόσσου αναγκάστηκε να πηγαινοέρχεται συχνά στο νοσοκομείο για ελέγχους ενώ την ίδια στιγμή ο οργανισμός της είχε καταπονηθεί ιδιαίτερα και είχε χάσει πολύ βάρος. Η ταλαιπωρημένη εικόνα της ανησύχησε φίλους και θαυμαστές της που παρακολούθησαν το ευχαριστήριο βίντεο που δημοσίευσε η ίδια μετά την επιστροφή της στο σπίτι, τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που πυροδότησε όργιο φημών σχετικά με την κατάσταση της υγείας της, κάποιες από τις οποίες μάλιστα, οι πιο υπερβολικές, την στενοχώρησαν.

Δυστυχώς όμως ο Γολγοθάς της δεν είχε τελειώσει ακόμη, αντιθέτως κορυφώθηκε τις παραμονές νέου χρόνου. Μια επιπλοκή την οδήγησε ξανά στο νοσοκομείο με την κατάστασή της πλέον να είναι πολύ σοβαρή, όπως θα εξομολογηθεί λίγους μήνες αργότερα η ίδια: ««Είχα ένα μικρό πρόβλημα στο στομάχι. Κάνουμε ένα χειρουργείο. Πάει καλά. Παθαίνω μια διάτρηση ξαφνικά, αλλοιώθηκε η γεύση μου εξαιτίας αυτού και έφτασα 37 κιλά. Δεν μπορούσα να φάω. Με τρέφανε με παρεντερικές, είναι ένας σάκος που έχει τροφή, στο βάζουν στο λαιμό με φλέβα, για να μπορέσω να φάω, γιατί Παραμονή Πρωτοχρονιάς πέθαινα κανονικά. Ο οργανισμός μου έτρωγε τις σάρκες του» εξηγούσε παραδεχόμενη πως πέρασε πραγματικά πολύ δύσκολες μέρες αλλά και πως ποτέ δεν το έβαλε κάτω: «Πήρα δύναμη από τους δικούς μου ανθρώπους και από το παιδί μου. Έτσι όπως ήμουνα με τα σακουλάκια συνέχισα τα μαθήματα, και εγώ εκεί έλεγα “όχι, θα ζήσεις”. Δεν το κρύβω όμως ότι πέρασα στιγμές μεγάλου πόνου».
Bossou_Eurovision
Κλείσιμο


Η μακροχρόνια μάχη με τα κιλά της

Όταν η Σοφία Βόσσου εισέβαλε ορμητικά στην ελληνική δισκογραφία, με την υπέροχη φωνή της και τα ξεχωριστά τραγούδια της, μεταξύ των οποίων και η «Άνοιξη» που εκπροσώπησε τo 1991 την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision, ήταν μια νέα, όρορφη, δυναμική γυναίκα που όμως αισθανόταν άβολα με κιλά της, όπως παραδέχτηκε χρόνια αργότερα. Η ίδια μάλιστα είχε αποκαλύψει παλαιότερα ότι ένα πρόβλημα υγείας που αντινετώπισε στα παιδικά της χρόνια και δεν τής επέτρεπε να κινείται πολύ, σε συνδυασμό με μια εκ γεννετής δυσμορφία στο στομάχι της, είχαν ως αποτέλεσνα στο να πάρει αρκετό βάρος. Στο σχολείο τα παιδιά την κορόιδευσαν για το βάρος της δημιουργώντας της, μοιραία, αρνητικά και ενοχικά συναισθήματα. «Στο σχολείο με φώναζαν χοντρή. Αφού υπάρχει αυτός ο ρατσιμός τώρα, τι να λέμε;» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Αυτά τα πρώιμα αλλά ιδιαίτερα επιδραστικά για την ίδια και την ψυχολογία της αρνητικά σχόλια σχετικά με την εμφάνισή της φαίνεται πως πλήγωσαν πολύ τη μικρή Σοφία η οποία, μετά από κάποια χρόνια έβαλε στόχο να χάσει πολλά κιλά προκειμένου να νιώθει η ίδια καλά με το σώμα της. Η αλλαγή της με το πέρασμα του χρόνου ήταν εμφανέστατη. Κατάφερε να χάσει πάνω από 30 ολόκληρα κιλά, άλλαξε εντελώς το στυλ της και έμοιαζε ιδιαίτερη ικανοποιημένη που μπορούσε πλέον να φοράει όποιο ρούχο επιθυμούσε χωρίς περιορισμούς.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή της ωστόσο, για την οποία είχε δώσει τεράστιο αγώνα, θεωρήθηκε υπερβολική από κάποιους οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν να κάνουν δημοσίως λόγο για νευρική ανορεξία. Οι φήμες αυτές ενόχλησαν, δικαίως, τη Σοφία Βόσσου, η οποία αν και πάντα ευγενής και θετική απέναντι στους άλλους, δεν μπορούσε να ακούει ψευδείς διαδόσεις σχετικά με την υγεία της. Κάποια στιγμή μάλιστα απήυθυνε μία αυστηρή δημόσια έκκληση να σταματήσουν να ασχολούνται με τα κιλά της: «Λοιπόν επειδή είμαι άνθρωπος αληθινός πάνω από όλα θα παρακαλέσω όλες τις στρουμπουλές αξιαγάπητες φίλες μου εδώ στο FB να σταματήσουν να ασχολούνται με τα κιλά μου…. Και να μου στέλνουν σχόλια... μην αδυνατίσεις άλλο... είσαι άρρωστη κλπ κλπ…Είμαι μια χαρά ο στόχος μου πάντα ήταν αυτός… να φτάσω στα κιλά που είμαι τώρα γιατί δεν με ήθελα στρουμπουλή... μου αρκεί που είμαι καλά με μένα και μου αρέσω.
Είναι πολύ ενοχλητικό να ασχολείστε με τα κιλά του κάθε ανθρώπου και με το πώς θέλει να είναι. Γι’ αυτό αδύνατες και στρουμπουλές μου φίλες όποια ξαναγράψει τέτοιο σχόλιο θα μπλοκαριστεί αμέσως.Με αγάπη και αλήθεια πάντα. Αλλά ό,τι με ενοχλεί το κόβω μαχαίρι πλέον» είχε γράψει στη σχετική ανάρτησή της στο Facebook.

Vossou1_2


Σε τηλεοπτική συνέντευξη μάλιστα που είχε δώσει πριν δύο περίπου χρόνια είχε εξομολογηθεί πως έκανε μια ειδική επέμβαση στο στομάχι της προκειμένου να μπορέσει να χάσει τα κιλά που ήθελε: «Ήθελα να αλλάξω το σώμα μου γιατί δεν μου άρεσε η εικόνα μου. Μου πήρε χρόνια να χάσω 32 κιλά. Το 1994 έκανα και εγχείρηση στομάχου, έκανα διαμερισματοποίηση στομάχου. Το γεγονός ότι είμαι 54 κιλά το θέλω, το προσέχω σαν τα μάτια μου. Με το που δω 55, κάτι ελαττώνω και συντηρούμαι. Πάσχιζα χρόνια να συντηρήσω τα κιλά μου».

Μετά την τελευταία περιπέτεια της υγείας της ωστόσο, και την ταλαιπωρία που πέρασε ο οργανισμός της η τραγουδίστρια το έχει ρίξει στο φαγητό προκειμένου να δυναμώσει και να επανέλθει πλήρως στο κανονικό της βάρος. Φαίνεται, πως, ευτυχώς, τα δύσκολα τα έχει αφήσει πίσω της.

Η σχέση ζωής με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και αρνητική στάση της απέναντι στο γάμο.

Για τους περισσότερους η Σοφία Βόσσου και ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο Ανδρέας και η Σοφία αποτελούν ένα από εκείνα τα ζευγάρια που τα δένει η ουσιαστική, η αληθινή αγάπη. Η γνωριμία τους, το 1985, στάθηκε καθοριστική και για τους δύο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Έκαναν μαζί πετυχημένους δίσκους με πολύ όμορφα τραγούδια, μοιράστηκαν για χρόνια τις συναυλικές σκηνές, συνεργάστηκαν με επιτυχία σε ραδιόφωνο και τηλεόραση ενώ ταυτόχρονα ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής σόου μπιζ.
Vossou-Mikroutsikos_2

Έζησαν για αρκετά χρόνια κάτω από την ίδια στέγη ωστόσο δεν παντρεύτηκαν ποτέ γιατί ο γάμος ήταν ποτέ στα σχέδια Σοφία Βόσσου: «Στην πρόταση γάμου που μού είχε κάνει ο Ανδρέας είχα αρνηθεί, γιατί δεν θέλω το γάμο, δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει η εξ ανάγκης συντροφικότητα, που πολλές φορές οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν από ανάγκη ένα σύντροφο, γιατί δεν μπορούν τη «μοναξιά» τους. Μπορώ να ζήσω και στην κορυφή ενός βουνού μόνη μου, πάντα μπορούσα. Θέλω ο σύντροφος που θα βρω να είναι κυρίως εραστής μου, δεν ψάχνω το συνταξιούχο ή να βρω ένα σύντροφο για να μη γεράσω μόνη μου, γελάω, πολύ μ’ αυτό» έχει εξηγήσει παλαιότερα η ίδια.

Η στάση της αυτή δεν άλλαξε με το πέρασμα των χρόνων. Και η επόμενη μεγάλη σχέση της δεν κατέληξε σε γάμο, παρά το ότι για αρκετό χρονικό διάστηκα έμοιαζε πολύ ευτυχισμένη στο πλευρό του συντρόφου της. Και ήταν ευτυχισμένη. Όταν σταμάτησε να είναι, τελείωσε και η σχέση.

Η Σοφία Βόσσου ωστόσο είναι από εκείνες της γυναίκες που δεν διαγράφει τους ανθρώπους με τους οποίους έχει μοιραστεί τη ζωή της στο παλελθόν. Στέκεται πάντα διακριτικά στο πλευρό τους και σπεύδει να τους συνδράμει όταν νιώθει πως το έχουν ανάγκη. Αυτήν ακριβώς την γενναιόδωρη και βαθιά ανθρώπινη στάση έχει κρατήσει δεκαετίες τώρα απέναντι στον Ανδρέα Μικρούτσικο. Τού στάθηκε σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια, από τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τα θέματα υγείας που αντιμετώπισε μέχρι την οδυνηρή απώλεια του αδελφού του Θάνου Μικρούτσικου. Ήταν και παραμένει πάντα εκεί, δίπλα του, να τον στηρίζει. Το ίδιο βέβαια κάνει κι εκείνος.
Bossou__kori
Η Σοφία Βόσσου με την αγαπημένη της κόρη Ερασμία

Τα τελευταία χρόνια η Σοφία Βόσσου ζει μόνη χωρίς να έχει κάποια σχέση. Ο θάνατος της αγαπημένης της μητέρας, η οποία έπασχε από άνοια, τής στοίχισε πολύ και αισθανόταν την ανάγκη να μείνει μόνη, έχοντας βέβαια πάντα στο πλευρό της την αγαπημένη της κόρη Ερασμία: «Δεν είμαι ερωτευμένη. Με φλερτάρουν νεότεροι άνδρες, αλλά τι σημαίνει αυτό. Δεν σημαίνει κάτι η ηλικία. Είμαι ένας άνθρωπος που μπορώ να ερωτευτώ και μικρότερό μου και μεγαλύτερο. Δεν έχω ταμπέλες στη ζωή μου. Τώρα είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχω βρεθεί μόνη μου. Είναι τέσσερα χρόνια. Έχω ανάγκες σαν γυναίκα. Δεν είναι η ώρα να τις καλύψω. Δες τις καλύπτω γιατί δεν μπορώ αυτό το sex partner. Με ενοχλεί πάρα πολύ. Δεν κάνω σεξ τέσσερα χρόνια, τέσσερα χρόνια καλόγρια. Θα κάνω όταν έρθει η ώρα, όταν γεμίσει η ψυχή μου» είχε δηλώσει πριν δύο χρόνια περίπου με τον μοναδικό αυθορμητισμό που διαχρονικά την χαρακτηρίζει.

Άλλωστε η Σοφία Βόσσου υπήρξε πάντα, κατ' επιλογήν της, ανοιχτό βιβλίο. Ποτέ δεν προσπάθησε να αποκρύψει κάτι από τη ζωή της. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που επιθυμεί να μοιράζεται και τα εύκολα και τα δύσκολα. Έχοντας πάντα ένα τεράστιο κι ειλικρινές χαμόγελο στο πρόσωπό της με το οποίο καταφέρνει να ξορκίζει όλα τα άσχημα και να πείθει πως, τελικά, το καλό θα νικήσει!

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανακοίνωσε τον Μήτογλου η Αρμάνι Μιλάνο!

Αναστασιάδης: ΟΗΕ και ΕΕ απορρίπτουν την τουρκική θέση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Καταδίωξη τουρκικού σκάφους έξω από το Καστελόριζο - Ακινητοποιήθηκε με βολές από το λιμενικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης