Άνοιγμα κινηματογράφων: Ποια ταινία προτίμησαν οι Έλληνες και ποια οι Αμερικανοί σινεφίλ - Βίντεο

Στη χώρα μας η προσέλευση του κοινού είναι ακόμη χαμηλή, λόγω των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται από σε ισχύ, ενώ στις ΗΠΑ έγινε ήδη το πρώτο ρεκόρ εισιτηρίων της Covid εποχής

Συμπληρώσαμε αισίως τρεις εβδομάδες λειτουργίας των κινηματογράφων και οι προτιμήσεις του εγχώριου αλλά και του παγκόσμιου κοινού έχουν ήδη διαμορφωθεί. Στην Ελλάδα η προσέλευση του κοινού θεωρείται σχετικά ικανοποιητική σε σχέση με τις επικρατούσες συνθήκες – την απειλή της πανδημίας, την μία ημερήσια προβολή που γίνεται μέχρι στιγμής και τις κλειστές αίθουσες να παραμένουν εκτός λειτουργίας - ενώ στις ΗΠΑ φαίνεται πως υπάρχουν κάποια πολύ δυνατά «χαρτιά» που σώζουν την ταλαιπωρημένη για περισσότερο από ένα χρόνο κινηματογραφική βιομηχανία.

Απόλυτη νικήτρια στα ελληνικά κινηματογραφικά δρώμενα είναι «Η Χώρα των Νομάδων» της Κλόι Ζάο με την εξαιρετική πρωταγωνιστική ερμηνεία της Φράνσις Μακντόρμαντ. Όπως αποδείχτηκε το ελληνικό κοινό έσπευσε στις πρώτες κινηματογραφικές του εδόξους να απολαύσει την ταινία που θριάμβευσε στα φετινά Όσκαρ. Και τις δύο εβδομάδες προβλής της η ταινία βρέθηκε στην κορυφή του box office έχονας κόψει 7.795 και 9.970 εισιτήρια αντίστοιχα μέχρι τα τέλη Μαίου, ξεπερνώντας συνολικά τα 25.000 εισιτήρια, το πρώτο δεκαήμερο της προβολής της πανελλαδικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των θεατών έκανε λόγο για μια πολύ δυνατή ταινία παρότι για κάποιους η έντονη συναισθηματική φόρτιση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που άντεχαν. Η ταινία παρακολουθεί τη δραματική απόδραση και το ταξίδι μιας 60χρονης γυναίκας, που έχει χάσει τον άνδρα της και τη δουλειά της, στην αμερικανική ενδοχώρα. Μετατρέπει το βανάκι της στο νέο της σπίτι και ξεκινά τη νομαδική ζωή, γνωρίζει άλλους ανθρώπους που βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο εξαιτίας του χρεοκοπημένου συστήματος και προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της και να επιβιώσει.

Στις ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, οι σινεφίλ βλέπουν μανιωδώς το σίκουελ του δημοφιλούς θρίλερ του Τζον Κραζίνσκι «Ένα Ήσυχο Μέρος 2». Τα εισιτήρια που κόπηκαν μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, επανέφεραν στην κινητογραφική κοινότητα τα χαμόγελα, που είχαν παγώσει στην κυριολεξία από τις βαρύτατες συνέπειες της πανδημίας. Το φιλμ μάλιστα σημείωσε και ένα αισιόδοξο ρεκόρ καθώς ήταν το πρώτο από την έναρξη της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης της Covid – 19 που κατάφερε να ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολάρια σε κέρδη!


Μπορεί λοιπόν η πρεμιέρα να καθυστέρησε έναν ολόκληρο χρόνο, η πολύ καλή, συνολικού μπάτζετ 60 εκατ. δολαρίων, παραγωγή, αποδεικνύει πως άξιζε τα λεφτά της. Η οικογένεια Άμποτ, τα μέλη της οποίας υποδύονται οι Έμιλι Μπλαντ, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ, μετά θα τραγικά γεγονότα που έζησαν στο σπίτι τους, έρχονται πλέον αντιμέτωπα με τους κινδύνους του έξω κόσμου παλεύοντας για την επιβίωσή τους. Αναγκασμένοι να κινούνται προς το άγνωστο, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι τα πλάσματα που κυνηγούν βασισμένα στον ήχο δεν αποτελούν τη μοναδική απειλή που καρτερεί πίσω από το μονοπάτι της άμμου.

Η ταινία βέβαια δεν έτυχε μόνο της καθολικής αποδοχής του αμερικανικού κοινού αλλά εκθειάστηκε και από τους κριτικούς οι οποίοι έκαναν λόγο για «ένα μεγάλο έπος τρόμου», μια ταινία «ανατριχιαστική», «συγκλονιστική», που «κόβει την ανάσα» και για «να sequel που είναι τουλάχιστον το ίδιο καθηλωτικό με το πρώτο μέρος, αν όχι περισσότερο».

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Με ανοιχτή ατζέντα και κόκκινες γραμμές

Ορόσημο η 1η Ιουλίου για την επιστροφή στην κανονικότητα - Τι αλλάζει από σήμερα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr