Η Αργεντινή Τιμά στο Νησί της Επανάστασης τους δύο Υδραίους Εθνικούς Ήρωες της
Νέα πρωτοβουλία του Δήμου Ύδρας ύστερα από σχετική πρόταση του Δημάρχου του Νησιού κ. Γεωργίου Κουκουδάκη
Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 θα βρίσκεται στην Ύδρα η Πρέσβυς της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. María Lucía Dougherty de Sánchez με σκοπό να παραστεί σε εκδηλώσεις μνήμης για του δύο Υδραίους Εθνικούς Ήρωες της Αργεντινής Νικόλαο Κολμανιάτη και Σαμουήλ Σπύρου. Οι εν λόγω εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας ύστερα από σχετική πρόταση του Δημάρχου του Νησιού κ. Γεωργίου Κουκουδάκη.
Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:
20:00. Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο του Νικόλαου Κολμανιάτη από την
Α.Ε Πρέσβυ της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. María Lucía Dougherty de Sánchez.
Ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Αργεντινής
20:30. Επιστημονική Ημερίδα με θέμα τη Ναυτοσύνη των Υδραίων και τη Ζωή των δύο Υδραίων Εθνικών Ηρώων της Αργεντινής στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».
Κλείσιμο
Χαιρετισμό από:
Τον Δήμαρχο Ύδρας, κ. Γεώργιο Κουκουδάκη
την Α. Ε. Πρέσβυ της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. María Lucía Dougherty de Sánchez
Εισηγητές
Τζελίνα Χαρλαύτη, Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη