Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, αποδίδεται στο κοινό το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου. Το Μέγαρο, το οποίο αποτελεί παράρτημα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, ανοίγει στις 10.30 το πρωί.
Λόγω του περιορισμού του αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους, τα επίσημα εγκαίνια του Μεγάρου θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η έκθεση στο Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου περιλαμβάνει εικόνες, ξυλόγλυπτα και τέσσερα ξυλόγλυπτα τέμπλα (μέσα του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα), της συλλογής Λοβέρδου.
Το Μέγαρο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μαυρομιχάλη 6, και χτίστηκε το 1882 ως η κατοικία του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. Αγοράστηκε από τον Κεφαλλονίτη τραπεζίτη και συλλέκτη Διονύσιο Π. Λοβέρδο το 1912, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως κατοικία, αλλά και ως μουσείο, για να εκθέσει τις πλούσιες συλλογές του. Το Μέγαρο έγινε, δωρεά εν ζωή στο ελληνικό δημόσιο το 1979 και το 1992, από τις κόρες του Διονύσιου Λοβέρδου, Μαρία Λοβέρδου και Ιωάννα Βασιλειάδη, με διαχειριστή το υπουργείο Πολιτισμού, για λογαριασμό του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, με σκοπό τη δημιουργία Μουσείου.
«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με πάρα πολλή δουλειά του προσωπικού του, ολοκλήρωσε και αποδίδει στο αθηναϊκό κοινό το συγκεκριμένο Μέγαρο, το οποίο συνδυάζει στοιχεία νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με στοιχεία βυζαντινής μουσειακής αρχιτεκτονικής. Επιπροσθέτως, η ίδια η συλλογή είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Εύχομαι οι Αθηναίοι να το αγαπήσουν και όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες να έρθουν και να ψυχαγωγηθούν περιδιαβαίνοντας τις αίθουσές του» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.
Το ωράριο λειτουργίας του Μεγάρου Τσίλλερ-Λοβέρδου είναι καθημερινά 10.30 π.μ- 3.30 μ.μ. και κάθε Τρίτη, 1-8 μ.μ. Ειδικά για αύριο, οι ώρες λειτουργίας είναι 10.30 π.μ.- 3.30 μ.μ.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Νέες σειρές, μεγάλες κινηματογραφικές επιστροφές, podcasts που μας βάζουν στα παρασκήνια αγαπημένων ιστοριών και, φυσικά, τα 78α Emmy Awards συνθέτουν έναν Σεπτέμβριο γεμάτο επιλογές στο Vodafone TV