«Family Home»: Μια διεθνής ταινία θρίλερ γυρισμένη στις γειτονιές της Αθήνας

«Family Home»: Μια διεθνής ταινία θρίλερ γυρισμένη στις γειτονιές της Αθήνας

Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Αντώνιου Αραποστάθη

The_Family_3

Μια νέα ταινία, για την ακρίβεια ένα ψυχολογικό θρίλερ, γυρίστηκε στις γειτονικές της Αθήνας το περασμένο καλοκαίρι παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Ο λόγος για το «Family Home», που φέρει την υπογραφή του Αντώνιου Αραποστάθη, Έλληνα σκηνοθέτη που εργάζεται για περισσότερο από μία δεκαετία στον χώρο του μεξικανικού κινηματογράφου, και είναι εμπνευσμένη από ένα εξαιρετικά σημαντικό και επίκαιρο θέμα, πουν δεν είναι άλλο από το προσφυγικό.

FAMILY HOME - Official Trailer (HD)

Η ταινία διηγείται μια ιστορία δύο προσφύγων που την προσπάθειά τους να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη πέφτουν θύματα μιας σέκτας που εκμεταλλεύεται τη άγνοιά τους προκειμένου να τους εργαλειοποιήσει. Το σενάριο εκμεταλλεύεται δημιουργικά τις αφηγηματικές δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τραγωδία του προσφυγικού, αγγίζοντας το θέμα με ευαισθησία χωρίς να επιχειρεί την πολιτικοποίησή του

Κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης είναι η Emine και η Aaliyah, δύο κοπέλες πρόσφυγες που μόλις διέφυγαν από τη φρίκη του πολέμου, δέχονται να συμμετάσχουν εθελοντικά σε ένα πρόγραμμα ταχείας ενσωμάτωσης προσφύγων στη δυτική κοινωνία. ελπίζοντας να λάβουν βίζα για τη Γαλλία. Τα κορίτσια έχουν ανατεθεί στη φροντίδα του Gerard, ενός κοινωνικού λειτουργού εργαζόμενου σε ΜΚΟ που ενεργεί ως σύνδεσμος με τη γαλλική κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Τα κορίτσια θα ενταχθούν σε μια μικρή προστατευμένη κοινότητα στεγασμένη σε μια ιδιωτική κατοικία. Το γκρουπ συντονίζεται από τους βοηθούς του επικεφαλής ψυχολόγου, τον Linus και τον Αχιλλέα, ο οποίος κινηματογραφεί τους συμμετέχοντες με μια φορητή κάμερα: Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση τους.

Ο Gerard και ο Αχιλλέας προτρέπουν τις κοπέλες να παραμένουν στο εσωτερικό του σπιτιού ώστε η κοινότητα να μη στοχοποιηθεί από τη «Μελανή Ταξιαρχία», μια βίαιη παραστρατιωτική οργάνωση. Η σοβαρότητα του κινδύνου γίνεται ξεκάθαρη εκείνη τη νύχτα: Ο Rashad, ένας δουλικός, διαλυμένος άνθρωπος, μέλος της κοινότητας, αποκαλύπτει κατά τη διάρκεια μιας κρίσης υστερίας ότι μια προηγούμενη πρωτοβουλία αυτού του είδους δέχτηκε επίθεση από την Ταξιαρχία και πολλοί συμμετέχοντες δολοφονήθηκαν….

Η ταινία αυτή αποτελεί την  πρώτη παραγωγή στη χώρα μας της μεξικανικής εταιρείας Operoptima Audiovisual, είναι αγγλόφωνη δεδομένου ότι απευθύνεται στις διεθνείς αγορές, και το καστ της αποτελείται από έμπειρους αλλά και νέους ηθοποιούς. Εντάσσεται στην κατηγορία του το found footage - ψευδοντοκιμαντέρ που υποτίθεται πως έχει δημιουργηθεί από βιντεοσκοπημένο υλικό των ηρώων του. Αντίστοιχες ταινίες που διέγραψαν επιτυχημένη διεθνή πορεία στο εξωτερικό ήταν το «The Blair Witch Project» του 1999  και το «Paranormal Activity» του 2007.

Παίζουν οι ηθοποιοί  Παυλίνα Σάρλη,   Μυρσίνη Μορέλλι,  Theo Couloumbis,  Tessa Couroucli Clark, Χρήστος Γλυκός και Luis Gómezbec

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης