Οι τεχνικοί πολιτιστικών εκδηλώσεων θα ασφαλίζονται πλέον σε νέους, εξειδικευμένους κωδικούς

Οι τεχνικοί πολιτιστικών εκδηλώσεων θα ασφαλίζονται πλέον σε νέους, εξειδικευμένους κωδικούς

Δείτε ποιες κατηγορίες εργαζόμενων αφορά η νέα ρύθμιση

Hxoliptes
Ένα σημαντικό πρόβλημα, που ταλαιπωρούσε, χρόνια τώρα, μια μεγάλη μερίδα εργαζόμενων στον χώρο του πολιτισμού, επιτέλους, διευθετήθηκε. Πρόκειται για τους τεχνικούς που εργάζονται σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις οι οποίοι αποκτούν πλέον κωδικό ειδικότητας έτσι ώστε να φαίνεται η προϋπηρεσία τους αλλά και να συμπεριλαμβάνονται στις ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν στον ευρύτερο κλάδο του Πολιτισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) δημιούργησαν συγκεκριμένους κωδικούς ειδικότητας για τους τεχνικούς οι οποίοι μέχρι προσφάτως αποκλείονταν από διάφορες ευνοϊκές ρυθμίσεις αφού ήταν αναγκασμένοι να ασφαλίζονται σε σε άλλους κωδικούς. Τα προβλήματα μάλιστα οξύνθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας με την παροχή των ειδικών επιδομάτων.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν τρεις νέοι κωδικοί ειδικότητας των τεχνικών που απασχολούνται σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις. Οι κωδικοί αφορούν σε Ηχολήπτες ζωντανού θεάματος ακροάματος (Κωδικός 000685), Τεχνικούς ειδικών κατασκευών ζωντανού θεάματος, (Κωδικός 000686) και Φωτιστές ζωντανού θεάματος/ ακροάματος ( Κωδικός 000687).

Η ουσιαστική αυτή παρέμβαση ολοκληρώθηκε μετά από εκτεταμένες συζητήσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιου για τον σύγχρονο πολιτισμό, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη με το Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις (ΣΤΑΖΟΕ), και σε συνεργασίαςμε τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη,

«Συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε εμπράκτως τη μέριμνά μας για τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, εστιάζοντας στη θεραπεία παθογενειών σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, τα οποία για δεκαετίες παρέμεναν άλυτα» υπογραμμίζει ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης και προσθέτει: «Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε τους επαγγελματίες του πολιτισμού, εστιάζοντας στις αθέατες πλευρές της εργασιακής τους πραγματικότητας και σε όλες εκείνες τις ανάγκες του κλάδου που αγνοήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Προαγωγή του πολιτισμού χωρίς τη διασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων για τη βιωσιμότητα και την ευημερία των επαγγελματιών του κλάδου, δεν νοείται».

Ειδήσεις σήμερα:

Για εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο Φουρθιώτης και οι δύο συνεργοί του

Χάρι - Μέγκαν: Οργή καλλιτεχνών για τη συμφωνία των 25 εκατ. με το Spotify

Μητσοτάκης: Εμβολιαστείτε το συντομότερο δυνατόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης