Περιφέρεια Αττικής: Ύμνοι με τον Γαϊτάνο και γλέντι με τους αδελφούς Διονυσίου για όλους στο διαδίκτυο

Περιφέρεια Αττικής: Ύμνοι με τον Γαϊτάνο και γλέντι με τους αδελφούς Διονυσίου για όλους στο διαδίκτυο

Οι πρόσβαση θα είναι ελεύθερη

Papoilis_Pasxa_1
Την κατάνυξη αλλά και την εορταστική ατμόσφαιρα των αγίων ημερών του Πάσχα σε κάθε σπίτι επιθυμεί να φέρει η Περιφέρεια Αττικής μέσα από ένα διαδικτυακό πρόγραμμα εκδηλώσεων, τον τίτλο «Πάσχα Online». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, με την έμπνευση και τη δημιουργικότητα του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χάρη Ρώμα και την καθοριστική συμβολή της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρης Βιδάλη.

Από την Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, ο αγαπημένος ερμηνευτής Πέτρος Γαϊτάνος θα αποδίδει τους ύμνους των ημερών μέσα από το πρόγραμμα «Στην Εκκλησία από το σπίτι», που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Η επιλογή των ύμνων έχει την έγκριση και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την ελπίδα ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που παραμένουμε στα σπίτια μας λόγω του κορονοϊού.
Patoulis_Pasxa_2

Τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, η Περιφέρεια Αττικής στήνει ένα ξεχωριστό πασχαλινό γλέντι με τους Άγγελο και Στέλιο Διονυσίου που ενώνουν τις φωνές τους στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και ερμηνεύουν μεγάλες επιτυχίες, δικές τους και άλλων καλλιτεχνών όπως επίσης και του πατέρα τους.

Με αφορμή την έναρξη των διαδικτυακών εκδηλώσεων Πάσχα ONline, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Για δεύτερη χρονιά, η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα όπως πρέπει. Η Περιφέρεια Αττικής, σταθερά στο πλευρό του πολίτη, θα φέρει για μια ακόμα φορά την κατάνυξη, αλλά και την αναστάσιμη χαρά σε κάθε σπίτι μέσα από το διαδίκτυο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους πιστούς να νιώσουν το πνεύμα των ημερών με ασφάλεια.Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που με την έγκριση και την ευχή του Αρχιεπισκόπου, η Περιφέρεια Αττικής προσφέρει στους ευσεβείς που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να πάνε στις Εκκλησίες τις Άγιες Μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, εξαιρετικής ποιότητας ερμηνείες θρησκευτικών ύμνων από τον Πέτρο Γαϊτάνο, μαζί με διακεκριμένους ψάλτες και χορωδούς.Εύχομαι από του χρόνου να μπορούμε να συναντιόμαστε όλοι στις Εκκλησίες για τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας και να μπορούμε να πούμε το “Χριστός Ανέστη” φιλώντας και αγκαλιάζοντας τους αγαπημένους μας».

Όλο το εορταστικό πρόγραμμα «Πάσχα Online» θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο για θέαση στην επίσημη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής ΕΔΩ και  ΕΔΩ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στην Εκκλησία από το σπίτι με τον Πέτρο Γαϊτάνο

Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, στις 23:30 Πορεία στο Θείο Πάθος
Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου, στις 21:30 Επιτάφιος Θρήνος
Κλείσιμο
Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, στις 14:00 Αναστάσεως Ημέρα

Πασχαλινό Γλέντι από την Περιφέρεια Αττικής

Δευτέρα 3 Μαΐου, στις 21:00
Ο Άγγελος και ο Στέλιος Διονυσίου ερμηνεύουν μεγάλες επιτυχίες, δικές τους και άλλων καλλιτεχνών όπως επίσης και του πατέρα τους Στράτου Διονυσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης