Την Κυριακή του Πάσχα το podcasts του «Ελλάδα 2021» με τον Διονύση Σαββόπουλο

Την Κυριακή του Πάσχα το podcasts του «Ελλάδα 2021» με τον Διονύση Σαββόπουλο

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζει σειρά επετειακών podcasts με τον Διονύση Σαββόπουλο

Α_ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ_PODCAST__ΧΟΡΕΨΤΕ-_ΧΟΡΕΨΤΕ
Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζει σειρά επετειακών podcasts με τον Διονύση Σαββόπουλο, αφιερωμένα στα 200 χρόνια του ελληνικού τραγουδιού.

Η πρώτη μετάδοση της σειράς έχει τίτλο «ΧΟΡΕΨΕΤΕ - ΧΟΡΕΨΕΤΕ», με τραγούδια του γλεντιού από το 1821 έως σήμερα. Θα είναι διαθέσιμη από την Κυριακή του Πάσχα 10:00 το πρωί, από τoν ιστότοπο της Επιτροπής www.greece2021.gr και από την ιστοσελίδα www.lifo.gr, και είναι αφιερωμένη, λόγω του εορταστικού κλίματος της ημέρας, σε όλους μας.

Σε μια περίοδο που ο χώρος της μουσικής έχει πληγεί ιδιαιτέρως από την πανδημία, η Επιτροπή, μέσα από τη δράση αυτή, θέλει να συμβάλει στο να διατηρηθεί το νήμα της διάδοσης του ελληνικού τραγουδιού, το οποίο είναι μέρος της βιωματικής ιστορίας της χώρας αλλά και της προσωπικής ιστορίας του καθενός μας.

Έτσι, μέσα από τη σειρά των επετειακών podcasts, o αγαπημένος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος θα αποτυπώσει και θα αποτιμήσει, εορταστικά, την πορεία του ελληνικού τραγουδιού από το 1821 έως τώρα, αναδεικνύοντας τη μουσική πτυχή της διαδρομής των 200 ετών της σύγχρονης Ελλάδας.

Μετά το «ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ», θα ακολουθήσουν και άλλα podcasts καθ’ όλη τη διάρκεια του επετειακού έτους. Για τις μεταδόσεις αυτές, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με τον μουσικολόγο καθηγητή κ. Λάμπρο Λιάβα, τον δημοσιογράφο, συλλέκτη και ερευνητή κ. Γιώργο Κοντογιάννη και τον ζωγράφο Αλέξη Κυριτσόπουλο.

Η παραπάνω δράση είναι μία προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης