«Summer of Soul»: Tον Ιούλιο στις αίθουσες τo ντοκιμαντέρ του Questlove για το Black Woodstock

«Summer of Soul»: Tον Ιούλιο στις αίθουσες τo ντοκιμαντέρ του Questlove για το Black Woodstock

Το αντικείμενο έρευνας του ντοκιμαντέρ είναι Harlem Cultural Festival -γνωστό και ως Black Woodstock-, που πραγματοποιήθηκε την ίδια χρονιά με το Woodstock με συμμετοχές πολύ ηχηρά ονόματα του χώρου της μουσικής

summer_of_soul
Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)» του Questlove θα είναι διαθέσιμο για προβολή στις κινηματογραφικές αίθουασες, καθώς και στην πλατφόρμα Hulu από τις 2 Ιουλίου. Έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Φεβρουάριο στο Sundance Film Festival και τιμήθηκε με το βραβείο U.S. Grand Jury Prize και με το Βραβείο Κοινού στην κατηγορία Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ.

Meet the Artist: Ahmir "Questlove" Thompson on SUMMER OF SOUL (...OR, WHEN THE REVOLUTION COULD NOT

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ντράμερ των The Roots ερευνά την -σχεδόν άγνωστη- ιστορία του Harlem Cultural Festival, γνωστό και ως «Black Woodstock». Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 1969, όπως και το Woodstock. Διήρκησε έξι εβδομάδες και έλαβε χώρα στο Mount Morris Park του Χάρλεμ, που πλέον ονομάζεται Marcus Garvey Park.

Μερικά από τα ονόματα, που συμμετείχαν στο φεστιβάλ ήταν οι Sly and the Family Stone, η Nina Simone, ο B.B. King, οι Gladys Knight and the Pips, ο Steve Wonder και άλλοι πολλοί. Το ντοκιμαντέρ «Summer of Soul» περιλαμβάνει ακυκλοφόρητα πλάνα των συναυλιών και σε ένα σύντομης διάρκειας βίντεο ο ίδιος ο Ahmir "Questlove" Thompson μιλά σχετικά με το εγχείρημα του.

black_woodstock
harlem
Κλείσιμο


Σε ανακοίνωση του μετά την επιτυχία του ντοκιμαντέρ στο Sundance Film Festival, o Questlove είχε δηλώσει: «Ήταν πάντα όνειρό μου να σκηνοθετήσω ντοκιμαντέρ και το να αφηγηθώ αυτή την ιστορία, ήταν αληθινά μια εκπληκτική εμπειρία. Αισθάνομαι τιμή και είμαι ενθουσιασμένος με την υποδοχή της ταινίας». Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για τον Sly Stone.

Ειδήσεις σήμερα:


Οι Έλληνες του Τουταγχαμών: Τα άγνωστα μυστικά του νέου αιγυπτιακού μουσείου

«18 & Over»: Η επιτυχία του OnlyFans γίνεται ταινία

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα επιστρέφει στις οθόνες με τρία διαφορετικά πρόσωπα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης