Μουσείο Μπενάκη για το γούρι με την Μαντώ Μαυρογένους: «Δεν παρεμβαίνουμε στα έργα των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών»

Μουσείο Μπενάκη για το γούρι με την Μαντώ Μαυρογένους: «Δεν παρεμβαίνουμε στα έργα των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών»

Το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει εξαντληθεί

Mavrogenous_benaki
Την επίσημη απάντησή του σχετικά με το γούρι που απεικόνιζε μια... εναλλακτική Μαντώ Μαυρογένους, συνοδευόμενη από την γραπτή ευχή «Υγεία, Κ...λα, Επανάσταση», προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, έδωσε το Μουσείο Μπενάκη δεδομένου ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο τέχνης πωλούνταν μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος.

Στην απάντηση υπογραμμίζεται η βασική αρχή που διέπει την ελεύθερη καλλιτεχνική δημιουργία, ότι δηλαδή οι υπεύθυνοι του Μουσείου δεν παρεμβαίνουν και προφανώς δεν λογοκρίνουν έργα καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάζεται κατά καιρούς ενώ επισημαίνεται πως τα 40 συνολικά κομμάτια του συγκεκριμένου αντικειμένου έχουν ήδη εξαντληθεί.

Η απάντηση

«Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, πρώτο στην Ελλάδα και με συνεχή παρουσία για πάνω από 40 χρόνια, άνοιξε από νωρίς τον δρόμο σε νέους σχεδιαστές και σε σύγχρονους καλλιτέχνες, με πολλούς από τους οποίους διατηρεί σταθερή συνεργασία. Χωρίς να παρεμβαίνει στα έργα τους, πόσω μάλλον να τα λογοκρίνει, το Πωλητήριο παραμένει δεκτικό στις δημιουργικές θεωρήσεις των καλλιτεχνών που φιλοξενεί, πράγμα που συνέβη και στην περίπτωση του αντικειμένου που κυκλοφόρησε ως πρωτοχρονιάτικο γούρι τον Δεκέμβριο του 2020 και που το τελευταίο εικοσιτετράωρο πυροδότησε συζητήσεις σε μερίδα του κοινού. Το αντικείμενο αυτό, που σχεδιάστηκε από τη δημιουργική ομάδα Β612 και κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό (40 κομμάτια), περιλαμβάνει μια φράση που αποτελεί εδώ και χρόνια το γνωμικό των Β612. Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω γούρι έχει αυτή την στιγμή εξαντληθεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: «Πιο αποτελεσματικός ο επανεμβολιασμός με το Sputnik-V» λένε οι δημιουργοί του

Απορρίπτει η Κύπρος το προσχέδιο της Συνόδου για Τουρκία - Ενστάσεις και από την Ελλάδα

Ελληνική Επανάσταση: 12χρονος έκανε ταινία την ιστορική μάχη της Αράχωβας με Lego!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης