21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Επιστρέφει διαδικτυακά από τις 6 εώς και τις 14 Απριλίου

21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Επιστρέφει διαδικτυακά από τις 6 εώς και τις 14 Απριλίου

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 6 εώς και τις 14 Απριλίου και προσκαλεί όλους τους σινεφίλ από την Ελλάδα και την Κύπρο να ταξιδέψουν ψηφιακά στην έβδομη Τέχνη μέσω ενός προγράμματος προβολών και συναντήσεων με τους δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών

galliko-institoyto-ellados-21o-festival-gallofonoy-kinimatografoy
To Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας, λόγω της πανδημίας για να γιορτάσει τα 21α του γενέθλια.  Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 6 εώς και τις 14 Απριλίου και προσκαλεί όλους τους σινεφίλ από την Ελλάδα και την Κύπρο να ταξιδέψουν ψηφιακά στην έβδομη Τέχνη μέσω ενός προγράμματος προβολών και συναντήσεων με τους δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών. 

Στο επίσημο τρέιλερ του φεστιβάλ, το οποίο επιμελήθηκε ο νέος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, αποτυπώνεται καθαρά το συναίσθημα που κατακλύζει αυτή τη στιγμή κάθε άνθρωπο, η επιθυμία της αντάμωσης. Από το συναίσθημα αυτό εμπνεύστηκε και η Nowhere Studio το εικαστικό της φετινής διοργάνωσης.  Ο δημιουργός του τρέιλερ περιγράφει με λίγα λόγια την έμπνευση του για το σενάριο της στιγμής της συνάντησης κοινού και μεγάλης οθόνης. «Ο κόσμος ήρθε ανάποδα. Το πάνω κάτω, το έξω μέσα, το δίπλα μακριά. Σε βλέπω, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι είσαι εκεί. Αυτή την περίοδο κάνουμε διδακτορικό στην παράλογη γεωγραφία. Διασχίζουμε κόσμους για να μην συναντηθούμε. Ευτυχώς υπάρχει το σινεμά».

#FFF21 Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος - Festival du Film Francophone de Grèce



Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Nowhere Studio, Μαρίνος Κολοκοτσάς, παρουσιάζει τη βασική ιδέα, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η δημιουργία του εικαστικού της φετινής διοργάνωσης: «Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, μέσα από το τρέιλερ του φεστιβάλ αποδίδει το κυρίαρχο συναισθήματα όλων μας στον καιρό της πανδημίας. Σε μια εποχή περιορισμών και ανατροπών, η μεγαλύτερη προσμονή μας, είναι να συναντηθούμε! Για το κύριο εικαστικό της επικοινωνίας του Φεστιβάλ, επιλέξαμε το στιγμιότυπο του τρέιλερ που απεικονίζει την στιγμή πριν την ένωση των δύο πρωταγωνιστών. Η συνέχεια στα σινεμά!».

Το πλήρες πρόγραμμα θα παρουσιαστεί μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.festivalfilmfrancophone.gr την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσκαλεί το κοινό να εγγραφεί ώστε να ενημερώνεται άμεσα, στο νέο του newsletter: https://www.ifg.gr/news/newsletter-festival-gallofonou-kinimatografou-tis-ellados/.
Το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ θα επιστρέψει στους θερινούς κινηματογράφους για προβολές των ταινιών του προγράμματος στη μεγάλη οθόνη.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ανώτατοι καθολικοί κληρικοί στην Κολωνία συγκάλυπταν κακοποίηση παιδιών από ιερωμένους

Μικρός Ζαχαρίας: Πάλεψε γενναία, αλλά δεν τα κατάφερε

Αποζημιώσεις ενοικίων: Βήμα βήμα η διαδικασία για να δείτε online που βρίσκεται η αίτησή σας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης