«Πρόσωπα του Ήρωα»: Μια εικαστική γέφυρα ενώνει την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη

«Πρόσωπα του Ήρωα»: Μια εικαστική γέφυρα ενώνει την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη

Από το  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το Lincoln Center for the Performing Arts.

Lincoln_Center
Μια πολιτιστική γέφυρα που θα ενώνει την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη θα αποτελέσει η έκθεση με τίτλο «Πρόσωπα του Ήρωα» που θα διοργανωθεί τον Ιούλιο από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το Lincoln Center for the Performing Arts. Με την έκεθση αυτή θα εγκαινιαστεί η φιλόδοξη πρωτοβουλία συνεργασίας των δύο παγκοσμίου φήμης οργανισμών.

Έργα φοιτητών από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και το Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη που διερευνούν την έννοια και την πορεία του «ήρωα» και του «ηρωισμού» στην ιστορία – ένα θέμα που έχει αποκτήσει νέα σημασία στον καιρό του COVID-19 – θα παρουσιαστούν δωρεάν σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους των δύο οργανισμών στις αρχές Ιουλίου.
Lincoln_Center_2
To Lincoln Center στη Νέα Υόρκη
Η διοργάνωση πραγματοποιείται μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SNF-Lincoln Center Agora Initiative (SNF-LC), μίας σύμπραξης για τον επαναπροσδιορισμό και την επανενεργοποίηση του δημόσιου χώρου μέσα από τις «Δίδυμες Αγορές» («Twin Agoras») στο ΚΠΙΣΝ και το Lincoln Center.

Για τη συμμετοχή τους στην έκθεση «Πρόσωπα του Ήρωα» οι φοιτητές καλούνται να υποβάλλουν έργα με τις δικές τους ερμηνείες του ηρωισμού ή των ηρωικών μορφών, από το παρελθόν έως και σήμερα. Κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου της τέχνης και εκπροσώπους του ΚΠΙΣΝ, του Lincoln Center και των δύο Σχολών, θα επιλέξει τα 20 έργα – 10 από κάθε πόλη – που θα εκτεθούν.
KPISN
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα


Κλείσιμο
Στη Νέα Υόρκη η έκθεση θα είναι μέρος του Restart Stages, ενός υπαίθριου κέντρου παραστατικών τεχνών που δημιουργείται στον χώρο του Lincoln Center και πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Στην Αθήνα η έκθεση εντάσσεται στα Πρόσωπα του Ήρωα, τον θεματικό προγραμματισμό εκδηλώσεων του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης