Η τέχνη του τραγουδιού φωτίζεται μέσα από μια live streaming συναυλία

Η τέχνη του τραγουδιού φωτίζεται μέσα από μια live streaming συναυλία

Από τον συνθέτη και μουσικό Νίκο Παπαδογιώργο και το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

The_Art_of_Song
Με τη συναυλία Nikos Papadogiorgos: The Art of Song, συνεχίζονται, οι Live Streaming μεταδόσεις του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Η μουσική αυτή εκδήλωση θα θα μεταδοθεί ζωντανά, από την επίσημη ιστοσελίδα του, το Σάββατο 13 Μαρτίου, στις 21:00.

Ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας Νίκος Παπαδογιώργος, παρουσιάζει μία επιλογή των τραγουδιών που συνέθεσε στην περίοδο των οχτώ τελευταίων ετών, μια περίοδο κατά την οποία εστιάζει ιδιαίτερα στην φόρμα του τραγουδιού. Συμπράττοντας με ένα σύνολο επιφανών μουσικών, ο συνθέτης ερευνά την μελοποίηση της ελληνικής ποίησης και του ελληνικού στίχου μέσω της δημιουργίας τραγουδιών στα οποία συνδυάζονται η ελληνική, αλλά και ευρύτερα η μουσική παράδοση της Μεσογείου, με τον αρμονικό πλούτο της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής (κλασικής και τζαζ). Επιπλέον, επιχειρεί μία δημιουργική αναδίφηση στην μελοποίηση της αγγλικής ποίησης, της περιόδου 1850-1950, συνθέτοντας τραγούδια που εντάσσονται στην ευρύτερη παράδοση του Art Song.
«Αν θα έπρεπε να περιγράψουμε συνοπτικά το υλικό αυτό, ο όρος “φωνητική μουσική δωματίου” θα ήταν ίσως ο καταλληλότερος» πληροφορεί ο συνθέτης. Στα τραγούδια αυτά, βρίσκει κανείς όχι απλά ένα πάντρεμα διαφορετικών μουσικών στοιχείων που, αν και “κουμπώνουν” μεταξύ τους, παραμένουν διακριτά, αλλά μια πλήρη αφομοίωση διαφορετικών επιρροών, που δημιουργεί μια συγκεκριμένη αισθητική και στιλιστική πρόταση – μία πρόταση που ολοκληρώνεται μέσα από την λεπτοδουλεμένη και ευρηματική ενορχήστρωση και η οποία φέρει συνολικά, ξεκάθαρη, την προσωπική σφραγίδα του συνθέτη.

Με τον Νίκο Παπαδογιώργο στο πιάνο, ερμηνεύουν στο τραγούδι οι εξαιρετικές Νεφέλη Φασούλη και Άννυ Φασσέα, καθώς και οι μουσικοί Μιχάλης Καταχανάς (βιόλα), Ευάγγελος Κατσαρέλης (τρομπέτα & φλικόρνο), Δήμητρα Χανιαλάκη (φλάουτο & άλτο φλάουτο) και Γιώργος Ντάνης (κοντραμπάσο).


Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, αξίας 5 €, από ΕΔΩ 

Παρακολουθήστε την συναυλία ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης