Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ποίηση και μουσική από Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ποίηση και μουσική από Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σε live streaming προβολή

Woman_day
Με μια εκδήλωση - αφιέρωμα στη γυναίκα της φετινής χρονιάς, το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου αναδεικνύει το έργο σπουδαίων Ελληνίδων συγγραφέων και ποιητριών, με αφορμή τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 21:00, μέσα από μια ακόμα Live Streaming προβολή από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Αποσπάσματα από επιλεγμένα έργα, χρονολογημένα από την Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους μέχρι και τις μέρες μας, συνοδεία μουσικών έργων γυναικών δημιουργών από την περίοδο του Ρομαντισμού, συνθέτουν αυτό το μοναδικό αφιέρωμα που αποδίδουν από τη σκηνή της Αίθουσας «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ, η ηθοποιός Σοφία Δερμιτζάκη και η πιανίστα Λίλυ Δάκα. Οι δύο καλλιτέχνιδες, ερμηνεύουν οργανικά και αλληλένδετα μία αδιάσπαστη ροή λόγου - μουσικής, μία αναφορά στα λογοτεχνικά γεννήματα του γυναικείου πνεύματος, τελώντας ταυτόχρονα μια αναδρομή στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Η κοινωνική θέση της γυναίκας παρουσιάζεται έτσι διαχρονικά μέσα από τα μάτια και την γραφή επιλεγμένων Ελληνίδων δημιουργών, το έργο των οποίων σημάδεψε και πλούτισε τον ελληνικό λόγο.

Στο αφιέρωμα θα ακουστούν αποσπάσματα από έργα που έγραψε η Ρίκα Δεληγιαννάκη, η Ελισάβετ Μαρτινέγκου, η Μαρία Ιορδανίδου, η Διδώ Σωτηρίου, η Έλλη Αλεξίου, η Ζωρζ Σαρή, η Ευγενία Φακίνου, η Λιλή Ζωγράφου, η Μαρία Τσιμά και η Μαρία Κουλούρη, καθώς και επιλεγμένα μουσικά έργα των Cecile Chaminade, Clara Schumann, Fanny Mendelssohn και Ρίκας Δεληγιαννάκη.

Αξίζει να τονιστεί ότι η προβολή της παράστασης συνοδεύεται από συγχρονισμένη γραπτή απόδοση των κειμένων (υποτιτλισμός), έτσι ώστε να καθίσταται άνετη η παρακολούθησή της από άτομα με προβλήματα ακοής.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από ΕΔΩ 

Παρακολουθήστε την εκδήλωση ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης