Το Φεστιβάλ Αθηνών φωτίζει τη σχέση της μόδας με το αρχαίο δράμα

Το Φεστιβάλ Αθηνών φωτίζει τη σχέση της μόδας με το αρχαίο δράμα

Δείτε τις δημιουργίες των συμμετεχόντων του σεμιναρίου «Morphés» φορεμένες από γνωστές ηθοποιούς

Moda_Drama_basic
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλά και παραγωγικό ήταν το εργαστήριο μόδας «Morphés», που διοργανώθηκε από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με τη σφραγίδα της γνωστής σχεδιάστριας μόδας Ιωάννας Κουρμπέλα. Τα αποτελέσματά του παρουσιάζουν έξι γνωστές ηθοποιοί οι οποίες φωτοφραφήθηκαν με τα ρούχα που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες.

OPEN PLAN | Morphés | Promo video


Η Ιωάννα Κολλιοπούλου, η Γιούλικα Σκαφιδά, η Νεφέλη Κουρή, η Έλενα Τοπαλίδου, η Ευδοκία Ρουμελιώτη και η Λένα Παπαληγούρα, σε ρόλο μοντέλων αυτή τη φορά, παρουσιάζουν τα ιδιαίτερα ρούχα των Διδώς Γκόγκου, Λένας Πεταλίδου, Ιφιγένειας Ηλιάδου, Ίριδας Πλαϊτάκη, Έλλης Μουστάκα και Αφροδίτης Αναστοπούλου, φωτίζοντας τον δημιουργικό διάλογο της μόδας με το αρχαίο δράμα.

Το εργαστήρι, ήταν μια πρωτοβουλία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Κατερίνας Ευαγγελάτου, ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο ‘20 με τη φωτογραφική αποτύπωση μιας μοναδικής ιστορίας μόδας με σκηνικό την Πειραιώς 260. Έξι αγαπημένες ηθοποιοί ενσαρκώνουν και υποστηρίζουν η κάθε μία με τον δικό της τρόπο τις έξι διαφορετικές Ιφιγένειες που γεννήθηκαν στο εργαστήριο.

Ανοιχτό σε όλες και όλους χωρίς προαπαιτούμενη εμπειρία στη μόδα, το εργαστήριο είχε πηγή έμπνευσης τη φιγούρα της ευριπίδειας Ιφιγένειας στις δύο ξεχωριστές εκφάνσεις της (Ιφιγένεια εν Αυλίδι και Ιφιγένεια εν Ταύροις από τα αντίστοιχα έργα). Οι έξι συμμετέχουσες, που επιλέχθηκαν μέσα από έναν εντυπωσιακό αριθμό αιτήσεων, γνώρισαν όλα τα στάδια σχεδιασμού του ενδύματος – από τη μελέτη της ιστορίας του κοστουμιού και τη σύλληψη της ιδέας, ως την επιλογή των υφασμάτων και των χρωμάτων, τον σχεδιασμό του πατρόν, την κοπή και τη ραφή του ρούχου– και δημιούργησαν η κάθε μια το δικό της πρωτότυπο ένδυμα με την καθοδήγηση καταξιωμένων επαγγελματιών της Μόδας και του Θεάτρου.

Κλείσιμο
Πρόκειται για μια νέα δραματουργική πρόταση που αντιστρέφει τους παραδοσιακούς όρους της θεατρικής ερμηνείας. Αφετηρία προσέγγισης της Ιφιγένειας γίνεται πια το ίδιο το Ένδυμα, που σε κάθε διαφορετικό γυναικείο σώμα, αναδεικνύει ξεχωριστές πτυχές του θεατρικού προσώπου.

Η φωτογράφιση παρουσιάζεται κατά αποκλειστικότητα στο Μarie Claire (τεύχος Φεβρουαρίου).

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Πάνω από 40 κρούσματα - Είχαν εμβολιαστεί

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη

Ρωσία: Στους -35 βαθμούς Κελσίου εκπαιδεύονται οι στρατιώτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης