«Κβάντι»: Ο Μίνως Ευσταθιάδης αφηγείται τις νέες περιπέτειες του ντετέκτιβ Κρις Πάπας

«Κβάντι»: Ο Μίνως Ευσταθιάδης αφηγείται τις νέες περιπέτειες του ντετέκτιβ Κρις Πάπας

Στο  καινούργιο του μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος

KBANTI

«Το αίμα ακολουθεί περίεργες διαδρομές, που συνήθως δεν μπορούμε καν να τις φανταστούμε» γράφει ο Μίνως Ευσταθιάδης  στο νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Κβάντι» που κυκλοφορεί σήμερα από τις εκδόσεις Ίκαρος. Το βιβλίο αφηγείται μια καθηλωτική ιστορία για το αναπόφευκτο όσων γεγονότων γράφονται με αίμα.

Ο Ελληνογερμανός ντετέκτιβ Κρις Πάπας, γνώριμος από τα προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα, θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει από κοντά τη νέα υπόθεση και να αναζητήσει όλες τις απαντήσεις.

 Η δολοφονία ενός άντρα χωρίς ταυτότητα στους δρόμους της Μονμάρτης οδηγεί τις έρευνες της γαλλικής αστυνομίας σε αδιέξοδο. Την ίδια ώρα στο νεκροταφείο κάποιου ελληνικού χωριού ο ντετέκτιβ Κρις Πάπας κρατάει στα χέρια του έναν παλιό χάρτη γεμάτο σημάδια: αλλεπάλληλα ταξίδια, τεθλασμένες γραμμές, παράλληλες πορείες, που οδηγούν στην άκρη της ερήμου Καλαχάρι. Τα τελευταία ίχνη τον παρασύρουν πάνω στις παρισινές στέγες. Εκεί θα καταλάβει ότι οι τίγρεις τρέχουν γρήγορα και δεν ξεχνούν ποτέ.

 «Δεν πρόκειται για ταξιδιωτικό χρονικό, αλλά για μια ιστορία αίματος. Τόσο πραγματική όσο και ο κάθε καθρέφτης. Το αίμα ακολουθεί περίεργες διαδρομές, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Και ίσως να είναι καλύτερα έτσι» σημειώνει ο συγγραφέας.

Ο Μίνως Ευσταθιάδης σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Ανόβερο. Εργάστηκε ως δικηγόρος πριν ασχοληθεί κυρίως με το windsurfing. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Έξοδος (Ανατολικός, 2001), Χωρίς γλώσσα (Καστανιώτης, 2004), Το δεύτερο μέρος της νύχτας (Ωκεανίδα, 2014) που εκδόθηκε στη Γερμανία (Acabus, 2014) και Ο Δύτης (Ίκαρος, 2018) που ήταν στη βραχεία λίστα του Athens Prize for Literature και εκδόθηκε στα γαλλικά (Actes Sud, 2020).

Το θεατρικό του έργο Το Γεύμα  (Ευρασία, 2012) πήρε το βραβείο Πρωτότυπου Θεατρικού της Ε.Θ.Ε, ήταν στη βραχεία λίστα του διεθνούς διαγωνισμού Eurodram της Γερμανίας και μεταφράστηκε στα αγγλικά, στα γερμανικά, στα γαλλικά και στα ουγγρικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γαλλία: Τρίτο λοκντάουν τον Φεβρουάριο «βλέπουν» οι λοιμωξιολόγοι  

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Αθ. Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

To τουίτ του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον γιο του Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης