«Το Ημερολόγιο ενός Σκύλου»: Μια διαδικτυακή παράσταση για την ανθρώπινη απώλεια

«Το Ημερολόγιο ενός Σκύλου»: Μια διαδικτυακή παράσταση για την ανθρώπινη απώλεια

Η ισοτορία μιας γυναίκας που αναζητά στο διαδίκτυο ίχνη του σκύλου της που έφυγε από τη ζωή

To_imerologio_enos_skylou
Το Ημερολόγιο ενός Σκύλου, η συγκινητική oπτικοακουστική αφήγηση της Λουίζας Κωστούλα (Violet Louise) για μια γυναίκα που αναζητά στο διαδίκτυο ίχνη του σκύλου  της που έφυγε από τη ζωή, θα παρουσιάζεται από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου στο διαδίκτυο. Εικόνες από μέρη που ταξίδεψαν, βίντεο, μουσική, φωτογραφίες, καθώς και υλικό μέσα από το διαδίκτυο συνθέτουν το ψηφιακό αυτό ημερολόγιο.
Το ημερολόγιο ενός σκύλου


Το έργο παρακολουθεί τη διαδρομή αυτής της γυναίκας, από τους Ολυμπιακούς του 2004 μέχρι και σήμερα, σε έναν κόσμο που κινείται μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Με τη συνδρομή της τεχνολογίας, των υπολογιστών, των αναλογικών και ψηφιακών μουσικών οργάνων, στήνεται από την ίδια ένας μηχανισμός που θυμίζει χρονοκάψουλα. Ταξιδεύοντας στο χρόνο, αναβιώνει γεγονότα και προσωπικές ιστορίες που χάραξαν το δρόμο της προς την ενηλικίωση.

Σ᾽ένα κόσμο που αλλάζει δραματικά, η καθημερινότητα φαντάζει λιγότερο επώδυνη, μέσα από τη σχέση αγάπης ανθρώπου και ζώου. Το Ημερολόγιο ενός Σκύλου είναι το ημερολόγιο ενός ανθρώπου που επαναδιαπραγματεύεται τις απώλειες του.

Στη δραματουργία χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, Γεωργιου Σουρή, Νίκου Καρούζου, Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη. Το απόσπασμα για την Επιχείρηση ΠΑΝΘΗΡΑΣ, είναι από το βιβλίο του Δημήτρη Κωνσταντινίδη (Επιχείρηση Πάνθηρας – Oι Γερμανοί εισβάλλουν και πυρπολούν την Πίνδο.)

Κλείσιμο
Η Λουίζα Κωστούλα (Violet Louise) από το 2012 ερευνά το πεδίο της πολυμεσικής αφήγησης. Ανάμεσα στις παραστάσεις της που έχουν ξεχωρίσει είναι και οι Παράξενες Ιστορίες σε κείμενα Edgar Alan Poe:Φεστιβάλ Αθηνών, Festival Vie, Festival Delle Colline Torinesi, Φεστιβάλ Δημήτρια,Τρωάδες:Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, Δελφοί, Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας, Αρχαίο θέατρο Νικόπολης, Κάστρο της Πύλου, Θέατρα του Olivier Py, ανάθεση του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών:Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αύγουστος σε ποίηση Γ.Βέλτσου: Bios, Γράμματα στα κοριτσάκια του Lewis Carroll: θέατρο Θησείο/Φεστιβάλ Αισχύλεια, Στα Υπόγεια του BBC: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η ψηφιακή παράσταση θα είναι διαθέσιμη από 10 Φεβρουαρίου μέχρι και 31 Μαρτίου 2021, με δωρεάν είσοδο ΕΔΩ.

Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αντί αγοράς εισιτηρίου προτείνεται δωρεά με ελεύθερη συνεισφορά, για την ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων στην Ελλάδα με την επωνυμία «Dogs' Voice»  ΕΔΩ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης