Διαδικτυακό ρεσιτάλ με τον βραβευμένο βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό

Διαδικτυακό ρεσιτάλ με τον βραβευμένο βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό

Από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Thiliakos
Μια ξεχωριστή διαδικτυακή συναυλία προσφέρει στους φίλους της φωνητικής μουσικής δωματίου, σήμερα Πέμπτη, στις 20.00, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέσα από το πρόγραμμά του Megaron Online. Ο πολυβραβευμένος Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός, συνοδευόμενος από τον Γιάννη Τσανακαλιώτη στο πιάνο θα παρουσιάσει βραδιά Lieder, στην οποία συνδυάζονται μερικές από τις πλέον εμβληματικές συνθέσεις για φωνή και πιάνο του Ρομαντισμού.

Το μουσικό πρόγραμμα αρχίζει με τον κύκλο An die ferne Geliebte (Στη Μακρινή Αγαπημένη) του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Όλα τα τραγούδια του κύκλου είναι αφιερωμένα σε ένα απόμακρο γυναικείο πρόσωπο, υπαρκτό ή φανταστικό, που αποτελεί το βασικό θέμα όλου του έργου. Ένα έργο που μεταφέρει τον ακροατή στην ίδια νοσταλγική και σκοτεινή ατμόσφαιρα με το τραγούδι «Der Doppelgänger» («Ο σωσίας») από το Κύκνειο άσμα του Φραντς Σούμπερτ, το οποίο θα ακουστεί λίγο αργότερα. Στην αρχή του ρεσιτάλ, ο Δημήτρης Τηλιακός θα ερμηνεύσει επίσης το Lied «Αdelaide» («Αδελαΐδα»), μια από τις δημοφιλέστερες φωνητικές συνθέσεις του Μπετόβεν.

Παράλληλα, θα ακουστούν διάσημα τραγούδια του Σούμπερτ «Der Wanderer» («Ο οδοιπόρος») και «Wanderers Nachtlied I» («Νυχτερινό τραγούδι του οδοιπόρου Ι») ενώ το ρεσιτάλ θα ολοκληρωθεί με τον Έρωτα του ποιητή (Dichterliebe), μια από τις σπουδαιότερες συλλογές Lieder του Ρόμπερτ Σούμαν, στην οποία ο συνθέτης μελοποιεί στίχους του γερμανού ποιητή Χάινριχ Χάινε. 

Ο Δημήτρης Τηλιακός έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς βαρύτονους της γενιάς του. Εξίσου συναρπαστική, όμως, είναι και καλλιτεχνική του πορεία. Αφού βραβεύτηκε στους διαγωνισμούς «Μαρία Κάλλας» και «W.D. Fassbaender», έγινε μέλος της Κρατικής Όπερας της Νυρεμβέργης και άρχισε τη διεθνή του σταδιοδρομία τραγουδώντας εμβληματικούς ρόλους για τον τύπο της φωνής του στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, την Εθνική Όπερα του Παρισιού, στο Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης, το Λισέου της Βαρκελώνης, στην Αίθουσα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας και σε άλλα ονομαστά λυρικά θέατρα και συμφωνικά κέντρα. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους μαέστρους, όπως οι Chung [Τσουνγκ], Conlon [Κόνλον], Palumbo [Παλούμπο], Pidò [Πιντό], Κουρεντζής, Altinoglu [Αλτίνογλου] και Minkowski [Μινκοφσκί], αλλά και με σημαντικούς σκηνοθέτες (Vick [Βικ], Guth [Γκουτ], Tcherniakov [Τσερνιακόφ], Carsen [Κάρσεν] και Wilson [Ουίλσον]). Iδιαίτερα αξιόλογες είναι και οι δισκογραφικές του καταθέσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει ο Ντον Τζοβάννι υπό τον Θεόδωρο Κουρεντζή, που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ηχογράφησης όπερας 2017 από το έγκριτο BBC Music Magazine.

Απολαύστε την μουσική βραδιά ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης