Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Ποια είναι τα βασικά αιτήματα των εργαζόμενων στον χώρο του πολιτισμού

Διαμαρτρια

Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού προκειμένου να διεκδικήσουν κάποια μέτρα στήριξης από την Πολιτεία για να μπορέσουν τα επιβιώσουν στην εξαιρετικά αυτή δύσκολη συγκυρία της πανδημίας που έχει χτυπήσει δυνατά τον κλάδο του. Στις 12 το μεσημέρι τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος θα βρίσκονται έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ζητώντας επείγουσα κοινή τηλεδιάσκεψη με τα τρία συναρμόδια υπουργεία (Πολιτισμού, Οικονομικών και Εργασίας) για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων που εκπροσωπούν, τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, το μητρώο καλλιτεχνών και τα επιδόματα.

«Το δεύτερο ολικό lockdown ήρθε ως καταπέλτης να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από τον ήδη επιβαρυμένο κλάδο μας» σημειώνουν χαρακτηριστικά και διατυπώνουν μια σειρά αιτημάτων την ικανοποίηση των οποίων θεωρούν επιβεβλημένη για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι.

Συγκεκριμένα ζητούν να ενταχθούν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού και όσοι δεν πρόλαβαν την προθεσμία εγγραφής (20/10/2020) στο Μητρώο Καλλιτεχνών και πληρούν τις λοιπές τυπικές προϋποθέσεις αλλά και να μην υπάρχει καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στο Μητρώο σε σχέση με το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ της κατηγορίας λ1.

Παράλληλα, ζητούν επέκταση και άμεση εκταμίευση του επιδόματος και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο τουλάχιστον και στη συνέχεια το υπόλοιπο διάστημα που οι χώροι πολιτισμού θα παραμείνουν κλειστοί.

Στα αιτήματα τους συμπεριλαμβάνονται επίσης η μείωση ενοικίου σε όσους εργαζόμενους αποζημιωθούν μέσω Μητρώου, όπως συμβαίνει και με τις αναστολές εργασίας αλλά και η αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, όλων των ειδών συνδέσεων τηλεφωνίας, ενέργειας, δημοτικών τελών καθώς
και απαγόρευση διακοπής ρεύματος, εξώσεων.

Τέλος καλούν το ΥΠΠΟΑ να αποσύρει άμεσα την τροπολογία από το Σχέδιο Νόμου του «..προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό…» (άρθρο 69) που αφορά στον
ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας).

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης