«Η Απαγωγή της Δ»: Οι δημοφιλείς «Πράκτορες του Πλανήτη» επιστρέφουν με ολοκαίνουργια αποστολή

«Η Απαγωγή της Δ»: Οι δημοφιλείς «Πράκτορες του Πλανήτη» επιστρέφουν με ολοκαίνουργια αποστολή

Κυκλοφόρησε το νέο παδικό βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη

photoarthrou

Αλήθεια, το ήξερες πως τα σακουλάκια από τα πατατάκια δεν ανακυκλώνονται; Και πως κάθε εβδομάδα, τρώμε πλαστικό ισοδύναμο με το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας; Οι θάλασσες το 2050 θα έχουν περισσότερο πλαστικό από ψάρια. Το πλαστικό μιας χρήσης είναι εχθρός του πλανήτη και της υγείας μας! Αδύνατη η σωτηρία του κόσμου; Όχι για τους πράκτορες της Ελένης Ανδρεάδη!
Στο πέμπτο βιβλίο της βραβευμένης, bestseller σειράς Πράκτορες του Πλανήτη «Η Απαγωγή της Δ» (εκδόσεις Μεταίχμιο) που έχει κινητοποιήσει χιλιάδες παιδιά και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, η επίλεκτη πρακτορική ομάδα μαζί με το παιδί-αναγνώστη αναλαμβάνουν διπλή αποστολή: Να σώσουν την Διοικητή Δ από τον πανούργο Ιβάν φον Βαμπάουερ και να εμποδίσουν ένα γιγάντιο διαστημικό τέρας να κάνει όλον τον πλανήτη πλαστικό, μέσα σε 24 ώρες.
Στην «Απαγωγή της Δ», η Ελένη Ανδρεάδη δείχνει στον μικρό αναγνώστη πόσο βλαβερά είναι τα πλαστικά μίας χρήσης, τόσο για την υγεία μας, όσο και για το περιβάλλον, αλλά και ενθαρρύνει όλους τους εκκολαπτόμενους Πράκτορες του Πλανήτη να προκυκλώνουν - να σκέφτονται δηλαδή προτού αγοράσουν το καθετί, να επαναχρησιμοποιούν και ν’ ανακυκλώνουν.
Οι μικροί αναγνώστες, μάλιστα, θα βρουν μέσα στο βιβλίο μυστικά στοιχεία κρυμμένα σε QR Codes (διαβάζονται, κατεβάζοντας απλά μια εφαρμογή σε Tablet ή Smartphone), απόρρητο φάκελο με πρακτορικά εργαλεία και εκπαιδευτικό υλικό.

Η πλοκή

Ο αδίστακτος Ιβάν φον Βαμπάουερ έχει απαγάγει τη Διοικητή Δ της Περιβαλλοντοπόλ, ενώ σε 24 ώρες ένα γιγαντιαίο διαστημικό τέρας θα πνίξει τον κόσμο. Όλος ο πλανήτης θα γίνει πλαστικός! Η επίλεκτη ομάδα των πρακτόρων αυτή την φορά περιλαμβάνει όλους τους ήρωες των τελευταίων βιβλίων, και φυσικά τον αναγνώστη. Μόνο με την δική του πολύτιμη βοήθεια υπάρχει ελπίδα να τα καταφέρουν. Θα μπορέσουν άραγε όλοι μαζί να σώσουν τη Διοικητή Δ και να σταματήσουν το τέρας πριν να είναι πολύ αργά;

Δύο μόλις μήνες από την δημοσίευση στη χώρα μας του Νόμου 4736/2020 (Οκτώβριος 2020) για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/904 σχετικά με τον περιορισμό πλαστικών μιας χρήσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελένη Ανδρεάδη αναθέτει στα παιδιά την πιο επίκαιρη, πρακτορική αποστολή.

Η συγγραφέας επιστρατεύει τα… υπερόπλα της -καταιγιστική πλοκή, ευρηματικούς διαλόγους, συναρπαστικούς ήρωες - για να βοηθήσει τα παιδιά να βγάλουν εις πέρας την αποστολή τους. Να μάθουν, να πράξουν και έπειτα να κινητοποιήσουν τους μεγαλύτερους που τα έχουν κάνει μαντάρα. Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο της βιβλίο, «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015.

Άκρως απόρρητο μήνυμα της Συγγραφέα 00 Ελένης Ανδρεάδη

«Η ανακύκλωση δεν είναι από μόνη της δυστυχώς η λύση. Μόλις 9% του πλαστικού που έχει ποτέ παραχθεί παγκοσμίως έχει ανακυκλωθεί. Πολλά πλαστικά δεν μπορούν καν να ανακυκλωθούν, όπως για παράδειγμα τα σακουλάκια από τα πατατάκια ή τα πλαστικά παιχνίδια.

Ο νέος νόμος είναι μια σημαντική αρχή, όμως δεν απαγορεύει όλα τα είδη πλαστικού μιας χρήσης, όπως το εμφιαλωμένο νερό, μπουκάλια αναψυκτικών ή τις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων. Δεν μπορούμε δηλαδή οι πράκτορες να σταυρώσουμε τα χέρια μας και να επαναπαυτούμε…

Ο Πλανήτης μάς χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ! Τολμάτε να λάβετε μέρος στην πιο απόρρητη και επίκαιρη αποστολή;»

Μπορείτε να προπαραγγείλετε το βιβλίο είτε ΕΔΩ  ή ν’ απευθυνθείτε σε βιβλιοπωλείο της περιοχής σας που διαθέτει e-shop ή εξυπηρετεί με τηλεφωνικές παραγγελίες και παράδοση κατ’ οίκον.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες: Αγοράζουν τη δόση τους, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, μέρα μεσημέρι εν μέσω καραντίνας

Oruc Reis: Βάζει πλώρη για Τουρκία - Δεν ανανεώθηκε η Navtex

Νιγηρία: Ώρες αγωνίας για τους ομήρους Έλληνες ναυτικούς - «Είμαστε στο έλεος του Θεού» λένε οι οικογένειες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης