Ο γοητευτικός εικαστικός κόσμος της Στέλλας Καπεζάνου στην Evripides Art Gallery

Ο γοητευτικός εικαστικός κόσμος της Στέλλας Καπεζάνου στην Evripides Art Gallery

Ο τίτλος της δεύτερης ατομικής της έκθεσης είναι «Baby One More Time» 

Kapezanou4
H αυθόρμητη γοητεία του σουρεαλισμού, η pop αισθητική, τα έντονα χρώματα αλλά και το χιούμορ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της δεύτερης ατομικής έκθεσης της Στέλλας Καπεζάνου, με τίτλο «Baby One More Time», που φιλοξενείται στην Evripides Art Gallery.

Η περιήγηση στην έκθεσή μοιάζει με προβολή ταινίας με γοητευτικούς στυλιζαρισμένους πρωταγωνιστές που παραπέμπουν σε παλαιότερες, νοσταλγικές εποχές. Πρωταγωνιστές οι οποίοι όμως παρουσιάζονται ασύλληπτα μόνοι και αποκομμένοι από τον όλο περίγυρό τους, βυθισμένοι σε μια αφόρητη αίσθηση ματαιότητας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και οι αναφορές της σε έργα που σηματοδοτούν την ιστροία της τέχνης.
Kapezanou2
 Με την διεισδυτική ματιά ενός σκηνοθέτη και με πηγή έμπνευσης τον άνθρωπο, η εικαστικός παρακολουθεί τις ζωές των ηρώων της και δημιουργεί αλλόκοτους κόσμους κάπου μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, καλώντας τους θεατές να καταλήξουν στη δική τους αντίληψη και ερμηνεία των έργων της.

Η Στέλλα Καπεζάνου σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με τιμητική υποτροφία από το ΙΚΥ για την πρώτη θέση στις εισαγωγικές εξετάσεις της ΑΣΚΤ. Με την υποστήριξη της Motoroil Hellas, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου, όπου της απονεμήθηκε η υποτροφία Frank Bowling.
Έχει βραβευθεί με το Clyde & Co Emerging Star Award 2017 (UK), το Cass Art Prize 2018 (UK) και έχει επιλεγεί για το AucArt Lab Residency στο Λονδίνο το 2019 (UK) και το Istanbul Artis Residency project το 2020 (TR). Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Kapezanu1
Η Στέλλα Καπεζάνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης