Δανειστικές βιβλιοθήκες για μαθητές Ρομά και ανήλικους κρατούμενους

Δανειστικές βιβλιοθήκες για μαθητές Ρομά και ανήλικους κρατούμενους

Από την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund

Roma_biblia
Όλοι έχουν δικαίωμα στη μάθηση και κυρίως τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας και κοινωνικού προφίλ. Βασισμένη στην παραπάνω άποψη είναι η σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία της λειτουργίας νέων δανειστικών βιβλιοθηκών για μαθητές Ρομά αλλά και ανήλικους κρατούμενους ανά την Ελλάδα. Το έργο αυτό πραγματοποιείται από την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Από το έργο με γενικό τίτλο «Δημιουργία 17 ποιοτικών Δανειστικών Βιβλιοθηκών » για σένα" επωφελούνται 1.795 μαθητές Ρομά και 550 μαθητές κρατούμενοι. Ανάμεσά τους η ομάδα Ρομά, τα Δημοτικά σχολεία νομού Αττικής: 2o Ζεφυρίου, 2o & 9o & 5o Άνω Λιοσίων, 2o & 6o Αγίας Βαρβάρας, 7o & 6o & 11ο Ασπρόπυργου, 23ο & 16ο Αχαρνών.

Παράλληλα, θα επωφεληθούν το Δημοτικό Σχολείο καταστημάτων κράτησης ενηλίκων Κομοτηνής και Ναυπλίου, το Δημοτικό Σχολείο & Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας καταστήματος κράτησης ενηλίκων Γρεβενών, το Δημοτικό Σχολείο καταστήματος κράτησης ανηλίκων 15 έως 18, Κορίνθου, το Δημοτικό Σχολείο & Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας καταστήματος κράτησης νέων από 18 έως 21 Αυλώνα, και το Δημοτικό Σχολείο & Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας καταστήματος κράτησης γυναικών Θήβας. 

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποηείται η πρωτοβουλία, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Αctive citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στη Σάμο: Έπεσε εκκλησία στο Καρλόβασι - Δείτε βίντεο

Σεισμός 6,7 στη Σάμο - Αισθητός ο σεισμός σε όλη την Ελλάδα

Βίντεο του σεισμού από την Τουρκία: Μεγάλες καταστροφές στη Σμύρνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης