«Πέρασμα στο Φως»: Ανοίγει τις πύλες της η έκθεση με τα κειμήλια του Αγίου Όρους

«Πέρασμα στο Φως»: Ανοίγει τις πύλες της η έκθεση με τα κειμήλια του Αγίου Όρους

Σήμερα, στον νέο εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Αγιο_Ορος_εκθεση

Μοναδικούς θησαυρούς του Αγίου Όρους  θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, για πρώτη φορά, το ευρύ κοινό μέσα από την ψηφιακή διαδραστική έκθεση με τίτλο «Πέρασμα στο Φως» που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στον στο Νέο Εκθεσιακό χώρο (επίπεδο Σκαλκώτα) του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για την παρουσίαση του σημαντικού έργου της ψηφιοποίησης των κειμηλίων Ιερών Μονών του Αγίου Όρους «Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός» που πραγματοποιήθηκε σε διάρκεια τεσσάρων ετών με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει, σε ψηφιοποιημένη μορφή, χειρόγραφους κώδικες, παλαίτυπα, έγγραφα, εξαίρετα έργα τέχνης, αντικείμενα ειδικών συλλογών, τρισδιάστατα μοντέλα μνημείων όπως ο σεπτός ναός του Πρωτάτου και η Τράπεζα της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, ψηφιακές παρουσιάσεις Ιερών Μονών, ειδικές ψηφιακές εφαρμογές εκπαιδευτικού και ψυχοφελούς περιεχομένου. Επίσης, αξιοποιήθηκε η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης «moodle» για την δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Η έκθεση θα διαρκέσει για εννέα συνολικά ημέρες, μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, και για την επίσκεψή της απαιτείται δελτίο εισόδου το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν εδώ www.perasmastofos.gr

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης