Κορωνοϊός: Με 50% πληρότητα ζητούν να ανοίξουν θέατρα, κινηματογράφοι και μουσικές σκηνές

Κορωνοϊός: Με 50% πληρότητα ζητούν να ανοίξουν θέατρα, κινηματογράφοι και μουσικές σκηνές

Τί ζήτησαν οι εκπρόσωποί τους στη σημερινή τηλεδιάσκεψη από τον υφυπουργό Σύχγρονου Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκη και πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα

Θεατρο_αδειο
Τις έντονες αντιρρήσεις τους σχετικά με τα νέα υγειονομικά μέτρα σύμφωνα με τα οποία θα λειτουργήσουν, από την ερχόμενη εβδομάδα, οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας και πολιτισμού εξέφρασαν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι του κλάδου κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν το μεσημέρι με τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Οι παραγωγοί θεατρικών, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων μαζί με τους εκπροσώπους της εγχώριας κινηματογραφικής δραστηριότητας εξήγησαν πως είναι αδύνατο να λειτουργήσουν με τους όρους που έχουν αποφασιστεί – τον πλήρη κατάλογο των νέων μέτρων προδημοσίευσε χθες το protothema.gr – και έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθούν επισήμως αύριο από την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο που έχει διαμορφωθεί από τις υγειονομικές αρχές τα μέτρα διαχωρίζονται σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιόδου και θα επανεξετάζονται κάθε 15 ημέρες. Στο Επίπεδο 3 – Υψηλό, στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, οι κλειστοί χώροι καλούνται να λειτουργήσουν με 30% πληρότητα και με μέγιστο όριο ατόμων τα 150 και τα 90 αντίστοιχα ανάλογα με το αν διαθέτουν περισσότερες ή λιγότερες από 300 θέσεις. Αυτός ο τελευταίος όρος του πλαφόν οδηγεί σε αδιέξοδο τους μεγάλους χώρους οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονται να ανοίξουν με μόλις το 10% της συνολικής χωρητικότητάς τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr  στην σημερινή συζήτηση οι εκπρόσωποι των παραγωγών θεαμάτων κατέθεσαν από κοινού το αίτημα να οριστεί το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας στο 50% και να μην ισχύσουν ούτε το πλαφόν ούτε η επανεξέταση των μέτρων κάθε δύο εβδομάδες καθώς διαφορετικά, όπως, επεσήμαναν, είναι αδύνατον να τα καταφέρουν. Υπογράμμισαν επίσης με ιδιαίτερη έμφαση πως ο κλάδος τους αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της χώρας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και όχι ως κλάδος β' κατηγορίας. Υπενθύμισαν επίσης πως οι χώροι πολιτισμού λειτουργούν τηρώντας πολύ αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που οι υγειονομικές αρχές έχουν ορίσει ενώ ξεκαθάρισαν πως σκοπεύουν να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους προκειμένου να μην οδηγηθούν στον αφανισμό.

Στο μεταξύ, τις αντιρρήσεις τους σε σχέση με τα νέα υγειονομικά μέτρα εξέφρασαν και οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, τα οποία σε πρώτη φάση προβλέπεται να μείνουν κλειστά, σε ξεχωριστή συζήτηση που είχαν με εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης άκουσε με προσοχή όλα όσα ειπώθηκαν, έδειχνε να αντιλαμβάνεται την σημαντικότητα αρκετών από τις ενστάσεις και ανέλαβε να μεταφέρει τα αιτήματα στις υγειονομικές αρχές οι οποίες είναι αρμόδιες για τις τελικές αποφάσεις. Το αν θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στον οδικό χάρτη που έχει ήδη διαμορφωθεί κανείς δεν γνωρίζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα νέα μέτρα, όποια κι αν είναι αυτά θα ανακοινωθούν αύριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Παράταση και δόσεις σε όλα τα χρέη πριν και μετά την καραντίνα 

Τι δουλειά έχει ένας Μπισμπίκης στις «Άγριες Μέλισσες»; 
 
Νέος Ποινικός Κώδικας: Οι Χρυσαυγίτες θα μπορούν να είναι ξανά υποψήφιοι ακόμα και αν καταδικαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης