Goditha: Μια ροκ όπερα που μοιάζει με παραμύθι

Goditha: Μια ροκ όπερα που μοιάζει με παραμύθι

Από τη συνθέτρια-τραγουδοποιό Ελίνα Εγγλέζου και τον συνθέτη-ενορχηστρωτή-παραγωγό Μπoμπ Κατσιώνη - Κυκλοφορεί από την Symmetric Records

goditha1
Ένα μουσικό μεσαιωνικό παραμύθι φτιαγμένο με βασικά «υλικά» τον ροκ και τον ορχηστρικό ήχο: Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την ροκ όπερα Goditha, που δημιούργησαν η συνθέτρια-τραγουδοποιός Ελίνα Εγγλέζου και ο κορυφαίος συνθέτης-ενορχηστρωτής-παραγωγός Μπoμπ Κατσιώνης και κυκλοφόρησε από την Symmetric Records.

Goditha - The Rock Opera ( Introduction )


Πρόκειται για την πρώτη ροκ όπερα γραμμένη από γυναίκα στην παγκόσμια δισκογραφία, ένα μιούζικαλ που συνδυάζει τη δύναμη της μέταλ μουσικής με τους τρυφερούς ήχους των φλάουτων, των κλαρινέτων, των βιολιών και άλλων ορχηστρικών οργάνων. Οι δύο αξιόλογοι δημιουργοί ένωσαν τη φαντασία τους και δημιούργησαν ένα έργο άκρως μελωδικό και ταυτόχρονα γεμάτο ένταση και ενέργεια, τυλιγμένο με μία ατμόσφαιρα που παρασύρει τον ακροατή σε μία δίνη αντιφατικών συναισθημάτων μέσα από τραγούδια που μιλούν απευθείας στην καρδιά.
 
Το μεσαιωνικό αυτό παραμύθι διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό όπου ζει η Goditha, μία νεαρής κοπέλα η οποία, προδομένη και τυφλωμένη από το μίσος, παραδίνεται στην Daeva, την πριγκίπισσα του Σκότους, προκειμένου να πάρει εκδίκηση. Πλέκει έτσι έναν ιστό πάνω στον οποίο οι άλλοι 15 χαρακτήρες του έργου ακροβατούν διαρκώς μεταξύ καλού και κακού.

Την μουσική ενδυναμώνουν με τις συναρπαστικές θεατρικές ερμηνείες τους οι Maxi Nil ( Jaded Star ) , Henning Basse ( Firewind / MaYan / Sons of Seasons ), Angel Wolf-Black ( Vivaldi Metal Project ), Yiannis Papanikolaou ( Diviner / Rock & Roll Children ), Iliana Tsakiraki ( Enemy of Reality ), Dionissis Christodoulatos ( Sorrowful Angels ), Margarita Papadimitriou ( SL Theory / Voice Box ), Anna Tarba, Constantine Alex, Marios Karanastasis ( The Silent Wedding ) , George Eikosipentakis ( Inner Wish ) , Christos Kounelis ( Disharmony / Art Of Simplicity / Bigus Dickus ) , Mora ( Dimlight ), Anastasia Papadopoulou ( Upon Revival ), Margarita Stamouli και η υπέροχη αφήγηση του γνωστού ηθοποιού-τραγουδιστή Stratis Steele ( Endomain ).

Το έργο κυκλοφορεί σε διπλό cd, σε ψηφιακή καθώς και σε φυσική μορφή και συνοδεύεται από ένα 8σέλιδο πολυτελές digipak το οποίο περιλαμβάνει 48σέλιδο booklet με στίχους και φωτογραφίες από την παράσταση. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ακούσει τα τραγούδια του έργου, δωρεάν, εδώ

Οι συντελεστές
Στίχοι- Μουσική - Ενορχήστρωση  Ελίνα Εγγλέζου
Κλείσιμο
Ενορχήστρωση - Μίξη – Παραγωγή   Μπάμπης Κατσιώνης ( Firewind / Outloud / Serious Black )
Mastering  Νασος Νομικος ( VU Productions )
 
Βιολιά   Αγγελος Παύλος Γκούφας ( In Vein )
Φλάουτο / Σαξόφωνο   Μάριος Χριστόπουλος
Ούτι   Βασίλης Κοιλάκος
Ακουστικές και ηλεκτρικές Κιθάρες , Μπάσο , Πλήκτρα  Μπάμπης Κατσιώνης
Κλασικές και 12-χορδες κιθάρες , μπαλαλάικα , οκαρίνα  Ελίνα Εγγλέζου

Artwork  Kώστας Τσιάκος  ( papergoblin.com). 

Στο λινκ goditha.bandcamp.com μπορεί όποιος θέλει να άκουσει όλα τα τραγούδια δωρεάν ή και να παραγγεέλει το διπλό cd σε ψηφιακή και φυσική μορφή.

Ειδήσεις σήμερα

New York Times: Πιθανή τρίτη περίπτωση παρενέργειας μπορεί να «γράψει» το τέλος του εμβολίου της AstraZeneca

Καρδίτσα: Με ελικόπτερο θα απομακρύνουν τους εγκλωβισμένους στην Οξυά

«Λουκέτο» σε πλατείες - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης