Ένα ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου αφιερωμένο στην πρώτη νικηφόρο μάχη της Καρύταινας, στις 27 Μαρτίου 1821 ετοιμάζουν ο πολιτιστικός σύλλογος «ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ» σε συνεργασία με το MESSINIA VΙEW και τον Γιάννη Μουτσούλα.
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 και θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Η συμμετοχή αναβιωτών, μουσικών, ιστορικών, συγγραφέων, χορευτών και κομπάρσων είναι εθελοντική και το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής θα παρουσιαστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει τον Μάρτιο του 2021 με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασης ως φόρος τιμής στον Κολοκοτρώνη και τους υπόλοιπους αγωνιστές της Επανάστασης.
Σκηνή από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ στην Καρύταινα
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.