Γιώργος Πατούλης: «Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι τρόπος ζωής»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, μαζί με τους συνεργάτες του, παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνονται σε 45 Δήμους της Αττικής

Περισσότερες από 150 εκδηλώσεις, προϋπολογισμού άνω του 1 εκατ. ευρώ, που θα φιλοξενηθούν σε περίπου 45 διαφορετικούς Δήμους της Αττικής, με την συμμετοχή 400 καλλιτεχνών και εργαζόμενων στον τομέα του πολιτισμού, περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που διοργανώνει, η Περιφέρεια Αττικής.Σε μια περίοδο δύσκολη που η ανάγκη για πολιτιστικές ανάσες είναι μεγαλύτερη από ποτέ και που ο χώρος του πολιτισμού και οι εκπρόσωποί του δοκιμάζονται σκληρά από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω κορωνοϊού, η πρωτοβουλία αυτή κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα σε πολλαπλά επίπεδα.

«Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια είναι τρόπος ζωής» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με την τήρηση, βεβαίως, όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας. «Ο Πολιτισμός υπήρξε βασικός πυλώνας της πολιτικής μας από την πρώτη στιγμή» τόνισε ο κ. Πατούλης προσθέτοντας με νόημα: «Εμείς θα είμαστε κοντά στους εργάτες της τέχνης στα δύσκολα».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, σε Αττικό Άλσος, Πεδίον του Άρεως, Ελαιώνα αλλά και σε ανοιχτούς χώρους που φιλοξενούν μεγάλα φεστιβάλ των Δήμων, που στηρίζει η Νομαρχία, όπως το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων, το Φεστιβάλ Ελευσίνας, το Φεστιβάλ Πέτρας κ.α., ο κ. Πατούλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Στο πλαίσιό της θα δοθούν 8 συνολικά παραστάσεις της αρχαία τραγωδίας του Αισχύλου «Πέρσες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, στις 6, 7, 8, 9, 11, 12 και 13 Αυγούστου.

Ο γνωστός ηθοποιός και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χάρης Ρώμας, ο οποίος εργάστηκε σκληρά τους τελευταίους μήνες, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Δουνδουλάκη για την διαμόρφωση του προγράμματος, υπογράμμισε πως οι επιλογές των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν έγινε με απόλυτη αντικειμενικότητα: «Η επιλογή δεν έγινε με πολιτικά κριτήρια ή διάθεσης να βολέψουμε φίλους και ημέτερους αλλά τα βασικά κριτήρια ήταν τα ποιοτικά εχέγγυα και η στήριξη των μικρών παραγωγών» ενώ εξομολογήθηκε πως είναι πολλοί οι συνάδελφοί του καλλιτέχνες που τού έχουν δηλώσει πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

O Γιώργος Πατούλης και ο Χάρης Ρώμας με τους συνεργάτες τους και κάποιους από τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής όπως ο Γιώργος Κατσαρός, Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Χριστίνα Αλεξανιάν κ.α.
Ο Χάρης Ρώμας ανέφερε επίσης πως «είναι πολύ συγκινητικά τα ευχαριστήρια μηνύματα που λαμβάνει η Περιφέρεια από Δημάρχους της Αττικής για την ουσιαστική συμβολή της στην διεξαγωγή των φεστιβάλ τους». Να σημειωθεί εδώ πως, όπως αναφέρθηκε, το πασίγνωστο Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων δεν θα πραγματοποιούνταν φέτος στον Βύρωνα εάν δεν υπήρχε η καθοριστική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Το παρών στην συνέντευξη τύπου έδωσαν αρκετοί καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Χριστίνα Αλεξανιάν Ζωή Παπαδοπούλου, Κερασία Σαμαρά και Λένα Αλκαίου.
Δείτε ολόκληρο των πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Ειδήσεις σήμερα

Ανασχηματισμός επί θύραις

Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα - Τα 28 στην Αττική - Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

«Εξοικονομώ»: Ανοίγει στις 2 Νοεμβρίου με επιδότηση έως 85% - Στα 850 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr