Η τέχνη «ανθίζει» στους δρόμους του Ναυπλίου

Η τέχνη «ανθίζει» στους δρόμους του Ναυπλίου

Μέσα από μια ομαδική έκθεση στην οποία συμμετέχουν 14 καλλιτέχνες

Ναυπλιο_2
«Ούτε που μας δόθηκε μία εξήγηση για το άρωμα των λουλουδιών…»: Με οδηγό αυτόν τον στίχο από τους «Διαλόγους» του Νίκου Καρούζου 14 σύγχρονοι καλλιτέχνες, οικειοποιούνται τον δημόσιο χώρο στον πεζόδρομο Β. Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο, τη Δευτέρα 3/8 στις 8:00 μ.μ, για να επιχειρήσουν μια αναπαράσταση της αλληλοεισχώρησης φυσικού και αστικού τοπίου, με διάμεσο μια τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους.

Πρόκειται για ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπλιέων που στοχεύει να αναδείξει τη συγκινησιακή δυνατότητα της τέχνης να κατανοεί και να ερμηνεύει τις επιλογές του ανθρώπου που αφορούν τη δόμηση του κοινωνικού του χώρου αλλά και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται όταν αυτές οι επιλογές είναι επιβεβλημένες από τις σύγχρονες συνθήκες μαζικοποίησης σε αντιδιαστολή με τη βαθιά, αρχέγονη ανάγκη του για αρμονική συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στην καθημερινότητά τους καταβάλουν προσπάθειες για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων γύρω από αυτό που θα φέρνουν τους πολίτες, όσο πιο πολύ γίνεται, κοντά στην φύση και στον ίδιο τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο μέλος της.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος: «Η τέχνη κι ο πολιτισμός γίνονται εργαλείο στην κατανόηση του περιβάλλοντος και στην προσέγγιση του από καλλιτεχνική σκοπιά, αναδεικνύοντας τις αδυναμίες αλλά και θέληση του ανθρώπου να αισθανθεί ξανά μέρος του κι όχι απέναντί του».

Κλείσιμο
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Θανάσης Καλαντζής, Νίκος Λαμπρινός, Μάγδα Μάρα, Νίκος Μαρίνης, Ναυσικά Ξυπολιά, Kristian  Ξυπολιάς, Γιούλα Παπαδοπούλου, Όλγα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαχρήστος, Βασιλική Σαγκιώτη, Γιάννης Σκαλτσάς, VentseslavIotoff, FrancescoMoretti. Επιμέλεια έκθεσης Φαίη Τζανετουλάκου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα:

Περιγραφές σε δικαστικά έγγραφα για όργια της Γκισλέιν Μάξγουελ με ανήλικες στο νησί του Έπσταϊν!

«Ψυχώ» στην Καλλιθέα: Είχε τη νεκρή μητέρα της στη ντουλάπα

Τα νέα του παπούτσια, τα «Zoom Freak 2», παρουσίασε με ένα αστείο βίντεο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης