Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Αφιέρωμα του Associated Press

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Αφιέρωμα του Associated Press

Επίδαυρος: Πέρσες - Σε ζωντανή μετάδοση σήμερα για το διεθνές κοινό - Για πρώτη φορά παράσταση αρχαίου δράματος σε live streaming

odeio_attikou
Το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου επιστρέφει - στην μετά κορωνοϊού εποχή - στην ενεργό δράση και στις δια ζώσης παραστάσεις.

Η παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου παρουσιάζεται σήμερα και την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και με τη Λυδία Κονιόρδου και τον Νίκο Καραθάνο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ζωντανές συναυλίες και εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί  στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, το υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε στο Θέατρο Επιδαύρου  και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα να φιλοξενήσει παραστάσεις υπό αυστηρές οδηγίες ασφαλείας και το πρακτορείο Associated Press  προχώρησε σε ένα αφιέρωμα για την νέα εποχή στα αρχαία Θέατρα.  

Μάλιστα, σήμερα θα γίνει, για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, απευθείας μετάδοση της τραγωδίας του Αισχύλου, με αφορμή τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου στις 21.00 ώρα Ελλάδας, σε συνεργασία με την Google Ελλάδας και θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε ολόκληρο τον κόσμο εκτός Ελλάδας, αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας του YouTube (Live from Epidaurus). Η μετάδοση θα διαρκέσει 90 λεπτά περίπου και θα περιλαμβάνει αγγλικούς υπότιτλους.

Στην πλατφόρμα, εκτός από το live streaming δίνεται η δυνατότητα στο διεθνές κοινό να δωρίσει όποιο ποσό επιθυμεί. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του Εθνικού Θεάτρου και των Ελλήνων ηθοποιών.

Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων, στο αφιέρωμα του Associated Press καταγράφεται ότι τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας στις παραστάσεις και  καταλαμβάνονται μόνο το 45% των θέσεων, τα κυλικεία δεν είναι ανοιχτά, ενώ τα εισιτήρια παρέχονται μόνο ηλεκτρονικά. 

Από τις 10.000 θέσεις θα είναι διαθέσιμες μόνο οι 4.000. 

Το δημοσιεύμα εξυμνεί την  ακουστική του Αρχαίου Θεάτρου και την αρμονία του χώρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου

Κικίλιας: Με ιεράρχηση το εμβόλιο κορωνοϊού, δεν θα είναι υποχρεωτικό

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα μετά τη νέα πρόκληση για Αιγαίο και Αγιά Σοφιά: Παραληρείτε και εκτίθεστε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης