Τομ Χανκς: 100% Έλληνας από το Λος Άντζελες μέχρι την Αντίπαρο και την Καβάλα

Τομ Χανκς: 100% Έλληνας από το Λος Άντζελες μέχρι την Αντίπαρο και την Καβάλα

Το χρονικό της σχέσης λατρείας του διάσημου ηθοποιού με την Ελλάδα στην οποία σκοπεύει να καταφύγει όταν αποσυρθεί

tom-hanks
Είναι διάσημος, πολυβραβευμένος, υπερταλαντούχος και αγαπά φανατικά την Ελλάδα. Φροντίζει, μάλιστα, να διαφημίζει τις μοναδικές ομορφιές της με τους πλέον ευφάνταστους τρόπους. Τα τελευταία 20 χρόνια το όνομα του Τομ Χανκς φιγουράρει πολύ συχνά δίπλα στη λέξη «Ελλάδα», μια χώρα την οποία ο ίδιος επιλέξει ως πατρίδα, καταφύγιο και διαχρονικό προορισμό ζωής.

Σε λίγες ημέρες μάλιστα, θα τον «συναντάμε» όχι μόνον σε κάποια από τα αγαπημένα του ελληνικά νησιά αλλά και στην Καβάλα...! Όχι αυτοπροσώπως, βεβαίως, αλλά μέσω του ολοκαίνουργιου κέρινου ομοιόματός του το οποίο θα εκτίθεται στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη ανάμεσα σε αυτά της Μαρίας Κάλλας, του Μίκη Θεοδωράκη, της Μελίνας Μερκούρη και του Ιωάννη Καποδίστρια...Πώς έφθασε όμως ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ να διεκδικήσει και να κερδίσει, με το σπαθί του, την ελληνική ταυτότητα;

«Είμαι 100% Έλληνας. Είμαι περισσότερο Έλληνας από Έλληνα επειδή είχα το καλό γούστο να νυμφευτώ Ελληνίδα. Ορισμένοι Έλληνες παντρεύονται μη Έλληνες, το πιστεύετε; Είναι ευτυχία να παντρευτείς Ελληνίδα, είναι φανταστικό» έχει απαντήσει ο ίδιος με νόημα στο πρόσφατο παρελθόν αποδίδοντας την σπορά του ελληνικού...μικροβίου στην ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον.

Πράγματι ήταν εκείνη που έφερε στο σπίτι και στην οικογένειά τους το πρώτο δροσερό ελληνικό αεράκι μέσα από τα έθιμα, τις συνήθειες και φυσικά τις μυρωδιές και τις γεύσεις της χώρας μας. Μία μόλις βόλτα, ωστόσο, στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου μαζί με μια πρώτη ματιά στους κρυμμένους νησιωτικούς παραδείσους του ήταν αρκετά για να «κατακτήσουν», και μάλιστα ισοβίως, τον πολυβραβευμένο πρωταγωνιστή.

Η δεύτερη μεγάλη ελληνική αγάπη του – πρώτη ήταν και παραμένει πάντα η σύντροφός του – υπήρξε η πανέμορφη Αντίπαρος  την οποία ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα, το 1999, κατά την διάρκεια μιας κρουαζιέρας. 

2342927
627237
627274
Η Ρίτα Γουίλσον και ο Τομ Χανκς λατρεύουν την αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα και εξορμούν καθημερινά στις παραλίες της Αντιπάρου μόνο με τα απολύτως απαραίτητα μαζί τους


Κλείσιμο
Η άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά σε συνδυασμό με την αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας τον έπεισαν, σχεδόν αμέσως, πως σε αυτόν τον τόπο θέλει να περνά τα καλοκαίρια του. Αγόρασε λοιπόν μία έκταση, ανάμεσα στα Γλυφά και τη Χώρα, και δημιούργησε εκεί το αγαπημένο καταφύγιό του, το μέρος όπου έχει περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια του μαζί με την οικογένειά του, φιλοξενώντας, συχνά, κάποιους από τους διάσημους φίλους μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Νία Βαρντάλος κ.α.

«Έχω γυρίσει όλον τον κόσμο, έχω πάει στα ομορφότερα μέρη της Γης, πουθενά δεν είναι σαν την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό κάνουν καλό στην ψυχή σου. Είναι ιαματικό μέρος. Ειδικά όταν προσαρμοστείς σε αυτό το φανταστικό πρόγραμμα των Ελλήνων, να κοιμάσαι μέχρι το μεσημέρι και να μένεις ξύπνιος και να συζητάς στην ταβέρνα μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα. Η καλύτερη ζωή που μπορεί να κάνει κάποιος» έχει εξομολογηθεί, δημοσίως, ο ίδιος ο οποίος, κακά τα ψέματα, αποτελεί, εδώ και δεκαετίες, την δημοφιλέστερη έμψυχη διαφήμιση της χώρα μας.

Και δεν έμεινε μόνον στην Αντίπαρο...Πριν λίγα χρόνια απέκτησε ένα ακόμη ελληνικό καταφύγιο, αυτή τη φορά στο κατανυκτικό νησί της Αποκάλυψης, την υπέροχη Πάτμο. Πρόκειται για ένα πανέμορφο πέτρινο αρχοντικό το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Σκάλας και διαθέτει μία θέα που κόβει την ανάσα!

Χανκς_-_Βαρνταλος
Τομ Χάνκς και Ρίτα Γουίλσον απολαμβάνουν το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι μαζί με την προσκεκλημένη τους, γνωστή ηθοποιό Νία Βαρντάλος

Η τιμητική πολιτογράφησή του ως Έλληνα, τον Δεκέμβριο του 2019, αποτέλεσε για εκείνον την επισημοποίηση μιας μακροχρόνιας σχέσης αγάπης, ενός δεσμού ισχυρού που όχι μόνον δεν κρύβει, αντιθέτως βροντοφωνάζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Από τα βιντεάκια που ανεβάζει στα social media μέχρι τις λαμπρότερες διεθνείς τελετές στις οποίες δίνει πολύ συχνά το παρών, τις περισσότερες με την ιδιότητα του τιμώμενου προσώπου.

Πιο πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν η συγκινητική δήλωσή του στην τελετή απονομής των «Χρυσών Σφαιρών», τον προηγούμενο Ιανουάριο, «Είμαι Έλληνας και είναι μεγάλη μου τιμή!» αλλά και χειροποίητο βίντεο που γύρισε τον Μάρτιο, μαζί με την Ρίτα Γουίλσον, μέσω του οποίου συστήνουν σε όλους να επισκεφθούν την Ελλάδα, παροτρύνοντας, παράλληλα, τους Έλληνες να συμμετάσχουν στους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
O Tom Hanks και η Rita Wilson για την Ελλάδα 2021



Ο ίδιος, πάντως, έχει αποφασίσει τί ακριβώς θα κάνει όταν θα αποσυρθεί από την ενεργό καλλιτεχνική δράση και τα φώτα της δημοσιότητας τα οποία ουδέποτε τον γοήτευσαν ιδιαίτερα: «Δεν είμαι εδώ για την εξουσία – αν και έχω λίγη… – δεν είμαι εδώ για τα χρήματα – αν και είμαι πλούσιος! Μπορώ να πάω στην Ελλάδα όποτε το θελήσω, για τέτοια άνεση μιλάμε

Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τα «ορφανά» κρούσματα λόγω συνωστισμού

Κράξιμο για τη Θεσσαλονικιά «παρουσιάστρια» μετά το επεισόδιο με τον Χαρδαλιά: Κάποιος να τη μαζέψει

Τα ελληνικά ονόματα της ατζέντας Έπσταϊν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης