ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης: Ετοιμάζει καλοκαιρινή περιοδεία με Λόρκα

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης: Ετοιμάζει καλοκαιρινή περιοδεία με Λόρκα

Από τις 17 Ιουλίου θα παρουσιάσει σε όλη την Ελλάδα την παράσταση «Αχ Έρωτα!»

ΔΗ_ΠΕ_ΘΕ__Κοζανης
«Ένα καλό θέατρο μπορεί να αλλάξει την ευαισθησία του λαού και ένα θέατρο εξαρθρωμένο μπορεί να εξαχρειώσει ένα έθνος»: Πιστεύοντας βαθιά τα παραπάνω λόγια του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης ετοιμάζεται να εξορμήσει το καλοκαίρι στις θερινές θεατρικές σκηνές.

«Όσα στερηθήκαμε την άνοιξη, θα τα απολαύσουμε το καλοκαίρι» δηλώνουν οι άνθρωποί του οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εντατικές πρόβες πάνω στο έργο «Αχ Έρωτα!». Πρόκειται για μια παράσταση - ύμνο στην δύναμη της αγάπης, βασισμένη στον ερωτικό, ποιητικό λόγο του Φ. Γκ. Λόρκα που θα ξεκινήσει την διαδρομή της στις 17 Ιουλίου, από το θέατρο της Πτολεμαΐδας για να ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Τέσσερα από τα πολυτιμότερα έργα του μεγάλου ποιητή,η τριλογία του «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», μαζί με την λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού», συνομιλούν μεταξύ τους και δημιουργούν μια ονειρική παράσταση γεμάτη με ερωτικούς στεναγμούς, που θα μας σεργιανίσει στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, θα μας παροτρύνει να βρέξουμε τα πόδια μας στα νερά του Γουαδαλκιβίρ και θα μας παρακινήσει να ερωτευτούμε κι εμείς κάτω από τον καυτό Ανδαλουσιανό ήλιο.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Νανά Νικολάου ενώ πρωταγωνιστούν οι Νάντια Μπουλέ και Παναγιώτης Πετράκης. Συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Καλατζόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Στάθης Παναγιωτίδης, Πελαγία Αγγελίδου, Έφη Σισμανίδου, Δημήτρης Συνδουκά και ο Κωνσταντίνος Κωτούλας στο πιάνο. Τα σκηνικά είναι της Μαίρης Τσαγκάρη, οι χορογραφίες της Αρετής Μώκαλη και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πυρκαγιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών Θεσσαλονίκης, στην Πιερία - Ανασύρθηκε ο οδηγός χωρίς τις αισθήσεις του

Επεισόδιο με Ρομά στο Αγρίνιο - Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Έτσι θα μπαίνουν τα τραπέζια στους εσωτερικούς χώρους για ταβέρνες και εστιατόρια - Δείτε σχεδιαγράμματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης