Κρίστο: Η εγκατάστασή του στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί παρά τον θάνατό του

Κρίστο: Η εγκατάστασή του στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί παρά τον θάνατό του

Πρόκειται ένα εικαστικό «αμπαλάρισμα» της Αψίδας του θριάμβου

Κριστο_αψιδα

Το «αμπαλάρισμα» της εμβληματικής Παρισινής Αψίδας του Θριάμβου, το κύκνειο άσμα του σπουδαίου εικαστικού Κρίστο, που έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, θα πραγματοποιηθεί τελικά, δυστυχώς εν τη απουσία του.

Το Εθνικό Κέντρο Μνημείων, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το συγκεκριμένο έργο, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ακυρωθεί και θα παρουσιαστεί κανονικά.

«Βεβαίως κι έχουμε μέσα στην καρδιά μας την υλοποίηση του έργου αυτού για να επιστρέψουμε σε αυτόν τον καλλιτέχνη λίγη από την τεράστια αγάπη που ο ίδιος προσέφερε στο Παρίσι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κέντρου Φιλίπ Μπελαβάλ.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το έργο θα εγκαινιαζόταν το Φθινόπωρο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, τα εγκαίνια αναβλήθηκαν για τον Σεπτέμβριο του 2021. Την 1η Ιουλίου, όμως, θα ανοίξει τις πύλες της στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, η έκθεση η έκθεση «Christo and Jeanne-Claude, Paris!» η οποία αποτελεί προάγγελο του μεγάλου εικαστικού σχεδίου που επιμελήθηκε με επίκεντρο την Αψίδα του Θριάμβου,

Ο Κρίστο ήταν διάσημος για τις γιγαντιαίες εικαστικές εγκαταστάσεις του μεταξύ των οποίων ήταν το «αμπαλάζ» της διάσημης γέφυρας Πον-Νεφ στο Παρίσι και του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης