Τζορτζ Φλόιντ: Η μουσική βιομηχανία κλείνει τον διακόπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Τζορτζ Φλόιντ: Η μουσική βιομηχανία κλείνει τον διακόπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Καλεί όλους τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν στην αυριανή «Μπλακ άουτ Τρίτη», αναβάλλονται δισκογραφικές κυκλοφορίες και μουσικές εκπομπές

Beyonce_Floyd
Κατεβάζει τον διακόπτη η παγκόσμια μουσική βιομηχανία επιθυμώντας, με αυτόν τον τρόπο, να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της για την στυγνή δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. Οι μεγαλύτερες δισκογραφικές ετικέτες του κόσμου, από τις οποίες εκπροσωπούνται πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, καλεί την παγκόσμια μουσική κοινότητα σε ένα συμβολικό σιωπητήριο το οποίο ονομάζει «Μπλακ άουτ Τρίτη»!



Η Intercope, η οποία εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τους Sting, Lana Del Ray, Eminen, Guns N' Roses αποφάσισε, συμμετέχοντας στο κύμα διαμαρτυρίας να αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες μουσικές κυκλοφορίες της γι' αυτήν την εβδομάδα ενώ ο παραγωγός της Apple Music Erdo Durden ακύρωσε όλες τις ραδιοφωνικές εκπομπές του οι οποίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#TheShowMustBePaused

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Universal Music Group (@universalmusicgroup) στις



Κλείσιμο
Στο μεταξύ πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που εξέφρασαν, με δηλώσεις που έκαναν τις τελευταίες ημέρες, τον αποτροπιασμό τους για την δολοφονία του Φλόιντ την οποία παρακολούθησε συγκλονισμένος ολόκληρος ο πλανήτης.

«Γίναμε όλοι μάρτυρες της δολοφονίας του που έγινε μέρα μεσημέρι. Είμαστε συντετριμμένοι και αηδιασμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μπιγιονσέ μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στο Instagram μέσω του οποίου κάλεσε τον κόσμο να απαιτήσει δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ.


«Συντριβή, θυμός και βαθιά λύπη» ήταν τα συναισθήματα που ένιωσε η Ριάνα παρακολουθώντας τις απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του Αφροαμερικανού: «Το να παρακολουθώ τους ανθρώπους μου να δολοφονούνται και να λιντσάρονται κάθε μέρα με σπρώχνει σε ένα βαρύ μέρος της καρδιάς μου» εξομολογήθηκε η ίδια σόσιαλ μίντια.

Η Μαντόνα πάλι, ήταν πολύ πιο σύντομη αλλά και επιθετική βροντοφωνάζοντας «Γ..ώ την αστυνομία» και προσθέτοντας «Ορίστε, το είπα».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η ανάρτηση του γνωστού ηθοποιού Ντουέϊν Τζόνσον ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά: «Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να κατανοήσω τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Το βίντεο. Η έκκληση για αναπνοή. Η πονηρή απάντηση. Ο ρατσισμός. Η δολοφονία. Αυτή είναι η αρρώστια μας. Είχα αστυνομικούς στην οικογένειά μου. Καλοί άνδρες. Και υπάρχει ένας αστυνομικός κώδικας, που σας δίνει την εξουσία να χρησιμοποιείτε τη βία αν κινδυνεύει η ζωή σας. Αλλά όταν ένας άντρας είναι με χειροπέδες, στο έδαφος, δεν αποτελεί πλέον απειλή».
ariannagrande-0
Η Αριάνα Γκράντε ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίες για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ


Άλλοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, πάλι, επέλεξαν να αντιδράσουν συμμετέχοντας σε μια από τις πολλές πορείες διαμαρτυρίες που διοργανώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους ήταν και οι Ariana Grande, Camilla Cabello και Shawn Mendes.
Την ίδια στιγμή έχει δημιουργηθεί στα social media το hashtag #TheShowMustBePaused («#Το σόου πρέπει να διακοπεί») που καλεί όλα τα μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας να αντιδράσουν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Say my name.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Warner Music (@warnermusic) στις



«Ως φύλακες του πολιτισμού, είναι υποχρέωσή μας, όχι μόνον να γιορτάζουμε όλοι μαζί τις νίκες, αλλά επίσης να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στο άλλο όταν αντιμετωπίζουμε απώλειες» είναι το μήνυμα του συνοδεύει το εν λόγω hashtag το οποίο έχει εκατομμύρια κοινοποιήσεις από καλλιτέχνες όπως οι Κουίνσι Τζόουνς και Έμινεμ αλλά και από δισκογραφικές εταιρείες – κολοσσούς όπως οι Sony/ATV, Universal Music, Motown, Capitol Records κ.α.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης