Εντυπωσιακά ρωμαϊκά ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αμπελώνα της Βόρειας Ιταλίας

Εντυπωσιακά ρωμαϊκά ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αμπελώνα της Βόρειας Ιταλίας

Ενδέχεται να αποτελούν μέρη σημαντικής  ρωμαϊκής κατοικίας του 3ου αιώνα 

Ψηφιδωτα__Ιταλια
Ένας μικρός θησαυρός κρυβόταν κάτω από αμπελώνα της Βόρειας Ιταλίας όπου οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ρωμαϊκά ψηφιδωτά τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Πιθανότατα, μάλιστα, να πρόκειται για απομεινάρια μιας έπαυλης την οποία αναζητά η αρχαιολογική σκαπάνη εδώ και 100 ολόκληρα χρόνια! Ο λόγος για μια πολυτελή ρωμαϊκή κατοικία του 3ου αιώνα η οποία συναντάται σε αρχαιολογικές πηγές του 1922.

Una scoperta straordinaria, un'antica villa romana fra le vigne di Negrar 🎙Gianni De Zuccato - Archeologo 🎙Roberto Grison - Sindaco di Negrar

Δημοσιεύτηκε από Telearena στις Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Το τμήμα των ψηφιδωτών που έχει αποκαλυφθεί είναι εντυπωσιακό, πολύχρωμο και περιλαμβάνει γεωμετρικά σχέδια. «Είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις τα ψηφιδωτά αυτά, κυρίως λόγω της ποιότητάς τους και πόσο ωραία έχουν διατηρηθεί τα χρώματά τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ρομπέρτο Γκρισόν ενώ ο αρχαιολόγος της δημοτικής αρχής της περιοχής Τζάνι ντε Τζουκάτο πρόσθεσε με νόημα: «Ήταν μια απίστευτη αίσθηση. Οφείλω να παραδεχθώ ότι δεν μπορούσα να μείνω ψύχραιμος. Ένιωσα σαν ένα μικρό παιδί, που γύριζε πίσω στο παρελθόν, αναπλάθοντας στη φαντασία του την εποχή εκείνη, τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί σε αυτήν την κρυφή έπαυλη η οποία καλύπτει μια πιθανή έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης