Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Εθνική Πινακοθήκη θα αποτελέσει ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό μας»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Εθνική Πινακοθήκη θα αποτελέσει ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό μας»

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την βαθιά ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών παρά την κρίση του κορωνοϊού

Μηστοτακης_Πινακοθηκη2
Ως ένα «εμβληματικό σημείο αναφοράς για τον Πολιτισμό μας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την υπό ανακατασκευή Εθνική Πινακοθήκη την οποία επισκέφθηκε σήμερα παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και της διευθύντριάς της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα. Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε τους χώρους, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα εγκαίνια θα γίνουν, παρά τα εμπόδια, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στις 25 Μαρτίου του 2021.
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πινακοθήκη


«Θέλω να σας συγχαρώ που και κατά τη διάρκεια του κορονοϊού συνεχίστηκε η δουλειά, πάντα με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, διότι προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των εργαζομένων και, προφανώς, η υγεία τους» είπε με νόημα ο κ. Μητσοτσάκης για να προσθέσει αμέσως μετά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι ξεπερνάμε και αυτόν τον σκόπελο. Και το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχουμε θέσει, να κάνουμε τα εγκαίνια της Πινακοθήκης την 25η Μαρτίου του 2021, και να είναι αυτή η εμβληματική δράση την οποία θα έχουμε εκείνη την ημέρα, θα μπορέσουμε να το τηρήσουμε».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημαντικότητα της ιδιωτικής συνεισφοράς στην ολοκλήρωση του φιλόδοξου εγχειρήματος της ανακατασκευής και της επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης η οποία θα περιλαμβάνει πλέον έναν ακόμη όροφο, αμφιθέατρο, αίθουσα περιοδικών εκθέσεων αλλά και τους απαραίτητους υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους. Ανάμεσα στους ιδιώτες δωρητές ξεχωρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο πρόσφερε γι' αυτό το σκοπό το ποσό των 13 εκατ. Ευρώ.
Μητσοτακης__Πινακοθηκη1
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Πινακοθήκης η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η διευθύντριά της Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα
Κλείσιμο
«Για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό οι μεγάλοι ευεργέτες να αναγνωρίζονται μέσα από την ονοματοδοσία αιθουσών. Είναι κάτι το οποίο σκοπεύουμε να κάνουμε και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για να ενθαρρύνουμε περισσότερους δωρητές να μπορούν να συνεισφέρουν και τμήματα των ιδιωτικών τους συλλογών ώστε να γίνουν κτήματα, πια, των μόνιμων συλλογών των μουσείων μας. Και καθώς ένα μουσείο είναι ζωντανός οργανισμός και η συλλογή του ανά πάσα στιγμή θα ενισχύεται και θα εμπλουτίζεται, είναι πάρα πολύ σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε σε μία ανοιχτή, διαδραστική σχέση με όλους τους συλλέκτες, κι ότι τελικά ένα τέτοιο μουσείο είναι κτήμα της κοινωνίας των πολιτών. Δεν είναι μόνο ένα κρατικό μουσείο, είναι ένα μουσείο στο οποίο ενώνονται ρεύματα, δυνάμεις από τον πολιτισμό, ασχέτως αν είναι δημόσιες δυνάμεις ή ιδιωτικές» τόνισε.

Η εκ βάθρων ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη, συνολικού εμβαδού 21.200 τ.μ. θα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Πολιτισμού καθώς, εκτός από τα έργα της πολύτιμης συλλογής και τις ξένες εκθέσεις που θα φιλοξενεί κατά καιρούς, θα προσφέρει στον επισκέπτη επιλογές δράσεων και εκδηλώσεων αλλά και ενδιαφέρουσες διαδραστικές προτάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Σπάνια η επιτυχία της Ελλάδας στην εποχή του κορωνοϊού γράφουν οι Financial Times - Το αποκαλυπτικό διάγραμμα

Καιρός: Καύσωνας για... «Γκίνες» στην Ελλάδα - Δείτε τις θερμοκρασίες-ρεκόρ για το Σαββατοκύριακο

Κορωνοϊός: Πόσοι πρέπει να αποκτήσουν ανοσία για να ελεγχθεί η πανδημία; - Οι ειδικοί απαντούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης