Σημαντικό βραβείο για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τον διευθυντή του Νίκο Σταμπολίδη

Σημαντικό βραβείο για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τον διευθυντή του Νίκο Σταμπολίδη

Απέσπασαν το βραβείο Youniversal του προγράμματος Global Fine Arts Awards για την έκθεση Picasso and Antiquity.Line and Clay»

Νικος_Σταμπολιδης
Μια σημαντική, διεθνή τιμητική διάκριση απέσπασαν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και ο διευθυντής του, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης. Η εξαιρετική έκθεση του ελληνικού μουσείου «Picasso and Antiquity.Line and Clay» τιμήθηκε με το βραβείο Youniversal του προγράμματος Global Fine Arts Awards συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους, στην αντίστοιχη ψηφιακή ψηφοφορία, από τις 99 συνολικά υποψηφιότητες, από 27 διαφορετικές χώρες, που έλαβαν μέρος!
Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ιστορικού τέχνης Olivier Berggruen, παρουσίασε 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο, με πλάσματα της φύσης, ανθρώπους, μυθολογικά θηρία ή εμπνευσμένα από αρχαίο δράμα και κωμωδίες, σε μία συνομιλία με 67 αρχαία έργα.
Η επιτροπή των Global Fine Arts Awards επέλεξε έναν νικητή για τις 13 κατηγορίες βραβείων: Σύγχρονος μεταπολεμικός καλλιτέχνης, Σύγχρονη μεταπολεμική ομάδα ή θέμα, Ιμπρεσιονιστής και μοντέρνος καλλιτέχνης, Ιμπρεσιονισμός και Μοντερνισμός - ομάδα ή θέμα, Αναγεννησιακός, Μπαρόκ, Old Masters και Dynasties καλλιτέχνης, Αναγέννηση, μπαρόκ, παλιοί δάσκαλοι και δυναστείες, ομάδα ή θέμα,  Αρχαία Τέχνη, Φωτογραφία, Σχέδιο, Χειροτεχνία, Δημόσια Τέχνη, καθώς και τα νέα βραβεία Global Planet and Global Humanity.
Τα δύο τελικά βραβεία, Youniversal και YOU-2, επιλέγονται με δημόσια ψηφοφορία στον ιστότοπο του GFAA και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ό,τι αφορά την προέλευση των υποψηφίων, το 23% είναι ομάδες και καλλιτέχνες από την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Το 13% προέρχονται από τη Λατινική Αμερική, ενώ το 33% των υποψηφίων είναι γυναίκες. 
«Η απονομή του βραβείου Youniversal στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στον Διευθυντή του κ. Νίκο Σταμπολίδη είναι η επιβράβευση της συστηματικής, πολύχρονης εργασίας που γίνεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, δημιουργώντας εμπνευσμένες, ευρηματικές εκθέσεις-γεγονότα που ανανεώνουν το κοινό των μουσείων. Συγχαίρω τον καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη και τους συνεργάτες του. Η βράβευσή του τιμά το έργο του. Κάθε διεθνής βράβευση ελληνικού φορέα αποτελεί τιμή την Ελλάδα» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη αναφερόμενη στην βράβευση.

Ειδήσεις σήμερα:

Αισιοδοξία από τον δείκτη R0 και τα στατιστικά την α' εβδομάδα της άρσης των μέτρων

Οι βεντέτες της Κρήτης: Επτά νεκροί για μία κουδούνα

Οι πλούσιοι, οι φτωχοί, οι χρεωμένοι και οι... σκαφάτοι πολιτικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης