Σημαντικοί ποιητές διαβάζουν ποιήματά τους τιμώντας την Ημέρα της Ευρώπης

Σημαντικοί ποιητές διαβάζουν ποιήματά τους τιμώντας την Ημέρα της Ευρώπης

Μια πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα παρουσιαστεί αύριο από τα social media του ΥΠΠΟΑ και θα προβληθεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ημερα_Ευρωπης

Ημέρα της Ευρώπης η αυριανή και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θέλησε την τιμήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Κάλεσε είκοσι οκτώ διάσημους και πολυμεταφρασμένους ποιητές, από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διαβάσουν από ένα ποίημά τους στη γλώσσα τους. Η διεθνής πρωτοβουλία με τίτλο «Ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα» θα παρουσιαστεί αύριο, 9 Μαΐου 2020 από τα social media του ΥΠΠΟΑ, ενώ θα προβληθεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του φεστιβάλ Versepolis και άλλους διεθνείς ιστότοπους.

Ποιήτριες και ποιητές, που βιώνουν, όπως όλοι μας, την δύσκολη εποχή του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων ο Ζουάν Μαργκαρίτ, στον οποίο απονεμήθηκε πέρσι το βραβείο Θερβάντες, η βραβευμένη με το Σκανδιναβικό Βραβείο της Σουηδικής Ακαδημίας Δανή Πία Τάφντρουπ, o αρχισυντάκτης του θρυλικού περιοδικού Europe Γάλλος Ζαν-Μπατίστ Παρά, ο τιμημένος με το βραβείο Γκέοργκ Μπύχνερ Γερμανός ποιητής Γιαν Βάγκνερ, η πολυβραβευμένη Πορτογαλίδα Άνα Λουίζα Αμαράλ, η πρόεδρος του PEN Club της Ρουμανίας Μάγδα Καρνέτσι, ο ιδρυτής του Φεστιβάλ Versopolis Αλές Στέγκερ από τη Σλοβενία και ο Κύπριος Κυριάκος Χαραλαμπίδης δημιουργούν μια ευρωπαική αλυσίδα ποίησης η οποία περνά ένα συμβολικό μήνυνα ενότητας.

«Η φετινή Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) βρίσκει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο, πληγωμένες από τη μάχη με την πανδημία. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέλαβε την πρωτοβουλία να “ενώσει” μέσα από την ποίηση τους λαούς της Ευρώπης» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείο ενώ προστίθεται με νόημα: «Ακολουθώντας την προτροπή του Κ.Π. Καβάφη, «Τα φάρμακά σου φέρε Τέχνη της Ποιήσεως,/ που κάμνουνε ‒για λίγο‒ να μη νοιώθεται η πληγή», το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέλαβε την πρωτοβουλία να εικονίσει την ενότητα των μελών της Ευρώπης τονίζοντας την ποικιλομορφία που συγκροτεί την κοινή Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η αγορά της Ουχάν έπαιξε ρόλο στο ξέσπασμα της πανδημίας

ΣτΕ: Νόμιμη η πρωινή προσευχή των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Facebook: Τηλεργασία μέχρι το τέλος του 2020

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης