Ο νέος ηθοποιός Θανάσης Ραφτόπουλος -με καταγωγή από την Καρδίτσα και με πτυχίο στα Παιδαγωγικά από τα Ιωάννινα- επωμίζεται τον διαχρονικά απαιτητικό ρόλο του Υπηρέτη Δύο Αφεντάδων στη νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ
Ο ηθοποιός Θανάσης Ραφτόπουλος κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων – το ρόλο του Υπηρέτη Τρουφαλντίνο. Ο προερχόμενος από την Καρδίτσα ηθοποιός πριν τον κερδίσει το «σανίδι» κατάφερε και πήρε πτυχίο. Απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κατεύθυνση Παιδαγωγική (2013). Τρία χρόνια μετά το πτυχίο, τελειώνει με άριστα την Δραματική Σχολή του ΚΒΘΕ. Στο μικρό βιογραφικό σημείωμα του διαβάζω: «Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αγωγής του λόγου με τον Σ. Σακκά και θέατρου με τον Τάκη Τζαμαργιά. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Γ. Αναστασάκη, Γ. Ρήγα, Γ. Βούρο, Xρ. Παπαδημητρίου, Τσ. Γκραουζίνις».
Στο ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση που έχει αναρτηθεί στο site του ΚΒΘΕ διαβάζω: «Η νέα μεγάλη παραγωγή από το Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, “Υπηρέτης δύο Αφεντάδων” του Κάρλο Γκολντόνι, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μία από τις καλύτερες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, παρουσιάζεται από την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το επίκαιρο έργο του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα διεισδύει, κριτικάρει, σατιρίζει την παρακμή και τη σήψη της κοινωνίας αλλά και τη διαφθορά, που διαχρονικά είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη φύση».
Το στόρι είναι πάνω κάτω γνωστό: «Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Ο Τρουφαλδίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους. Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία… αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας…».
Ο σκηνοθέτης της παράστασης Μιχάλης Σιώνας γράφει: «Υπάρχει ένας ήχος, που μοιάζει να βγαίνει από τον αφαλό, από λίγο δεξιά του ίσως, ή άλλες φορές αριστερά, ή πολλές φορές από λίγο πιο κάτω. Ένας ήχος που το άκουσμά του μας κάνει να στέλνουμε το χέρι κοντά στην κοιλιά σα να θέλαμε να τον σταματήσουμε, απότομα, κι ωστόσο πάντα αργοπορημένα. Ένας ήχος που δεν λογαριάζει τη σοβαρότητα μιας συζήτησης ή κατάστασης, και που μάλιστα επιλέγει πολλές φορές ο άτιμος να κάνει αισθητή την παρουσία του την χειρότερη στιγμή, στις παύσεις, στα κενά. Απίστευτος ήχος πράγματι, μπλέκει τον άνθρωπο σε μπελάδες, παρεξηγήσεις, αστείες καταστάσεις, μπερδέματα. Και το κακό είναι ότι γι’ αυτόν που πεινάει είναι εκεί ακόμα κι όταν δεν ακούγεται στον έξω κόσμο. Ο “Υπηρέτης δύο αφεντάδων” ίσως είναι αυτός ο ήχος αυτοπροσώπως. Το γουργουρητό της κοιλιάς».
Στην παράσταση παίζουν: Λίλα Βλαχοπούλου (Μπριγκέλλα), Γιώργος Δημητριάδης (Ντοττόρε), Χρήστος Διαμαντούδης (Σερβιτόρος), Θανάσης Δισλής (Σερβιτόρος), Στεφανία Ζώρα (Κλαρίσσα), Γεωργία Κυριαζή (Σερβιτόρος), Ειρήνη Κυριακού (Σμεραλντίνα), Φανή Ξενουδάκη (Σερβιτόρος), Νίκος Ορτετζάτος (Πανταλόνε), Τίμος Παπαδόπουλος (Σίλβιο), Θανάσης Ραφτόπουλος (Τρουφαλντίνο), Τάσος Ροδοβίτης (Καμαριέρης, Σερβιτόρος), Άννα Σωτηρούδη (Μπεατρίτσε), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Φλορίντο), Άννη Τσολακίδου (Αχθοφόρος). Τέλος, ο Αλέξανδρος Ιωάννου που υπογράφει και τη μουσική της παράστασης θα βρίσκεται επί σκηνής.