Ένα Κουαρτέτο Εγχόρδων με στοιχεία εντοπιότητας!

Η βιολονίστα Αρετή Ζούλα –διακεκριμένη μουσικός από τη Θεσσαλονίκη– παρουσιάζεται με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Juilliard -στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας- στο Μέγαρο Μουσικής της γενέτειρας πόλης της

«Η Αρετή Ζούλα άρχισε να παίζει βιολί σε ηλικία 7 ετών με δάσκαλο τον πατέρα της, Λευτέρη Ζούλα, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος την δίδαξε μέχρι τα 14 της. Από μικρή ηλικία έδειξε μεγάλη ικανότητα και ταλέντο και τιμήθηκε αρκετές φορές με βραβεία και διακρίσεις.

Έκτοτε διεκδίκησε μια σειρά από υποτροφίες, που την οδήγησαν στον Καναδά και έπειτα στη Νέα Υόρκη, για να φοιτήσει στη διάσημη σχολή The Juilliard School από όπου και αποφοίτησε κατακτώντας τους τίτλους Bachelor και Master of Music Degree, με δάσκαλο τον παγκοσμίου φήμης βιολονίστα και υπεύθυνο του τμήματος εγχόρδων του Juilliard School, Itzhak Perlman».

Αναζητώντας στοιχεία στο διαδίκτυο για την διακεκριμένη βιολονίστα Αρετή Ζούλα αλίευσα το βιογραφικό της σημείωμα με αφορμή την παρουσία της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Το περασμένο Σεπτέμβριο η Αρετή Ζούλα εντάχθηκε ως πρώτο βιολί στο μουσικό σχήμα Juilliard String Quartet, τα μέλη του οποίου είναι πάντοτε καθηγητές της Σχολής Juilliard. Η συναυλία του κουαρτέτου στο Μέγαρο θα αποτελέσει την πρώτη της εμφάνιση στη γενέτειρά της με το συγκεκριμένο σχήμα.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Juilliard String Quartet είναι ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα στον χώρο της κλασικής μουσικής παγκοσμίως με την δισκογραφία του Κουαρτέτου να περιλαμβάνει πάνω από 100 τίτλους και τέσσερα βραβεία Grammy. Αυτή την περίοδο το κουαρτέτο απαρτίζεται από τον Ronald Copes (β’ βιολί), τον Roger Tapping (βιόλα) και την Astrid Schween (βιολοντσέλο).

Όπως διαβάζω στο ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του Μ.Μ.Θ : -Η κυρία Ζούλα- «..αυτή την περίοδο διευθύνει την Ορχήστρα Επιμελητηρίου Ορφέας στο Αμφιθέατρο Stern του Carnegie Hall και συντονίζει την Αμερικανική Ορχήστρα Μπαλέτου στο Metropolitan Opera House.

Η σχέση της με τη σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης, συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού βρίσκεται στη θέση βοηθού καθηγητή, δίπλα στον δάσκαλό της Itzhak Perlman στο The Juilliard School Pre-College Division, ενώ συγχρόνως είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Perlman-Genesis Violin Project, μια σειρά από εργαστήρια στο Israel Conservatory στο Τελ Αβίβ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr