Ο Τσιφόρος, ο Προμηθέας και τα games

Η Happyland Entertainment είναι μια βραβευμένη ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών για οθόνες αφής, υπολογιστές και κονσόλες με έτος ίδρυσης το 2017.Οι δύο ιδρυτές της, ο Μαρίνος Μπόικο Πεχλιβάνωβ και η Βασιλική Τσιφτσιάν, συνδυάζουν την τέχνη με την επιστήμη και τους μύθους για να αναπτύξουν τα παιχνίδια τους

Επιστρέφοντας το βράδυ της Τετάρτης σπίτι έψαξα να βρω στη βιβλιοθήκη Τσιφόρο. Δεν τα κατάφερα αλλά έμεινα ικανοποιημένος – με αυτό το ουφ της αναπάντεχης ανακούφισης- όταν …ψάρεψα στο διαδίκτυο ένα μικρό απόσπασμα από την έκδοση της «Μυθολογίας» του: «Δεν έχει σημασία αν η θρησκεία των προγόνων μας πέθανε ή αν την εδολοφόνησε το σκοτεινό Βυζάντιο... Σημασία έχει ότι τούτη η γη που μας τρέφει και που πάνω της ευλογάμε τον σημερινό Θεό, έχει γαλουχηθεί και μεγαλώσει η ίδια με τους κάμπους, τα βουνά, τα δάση, τον ουρανό και τη θάλασσά της, με την μαρμάρινη θρησκεία των πατέρων μας που "πρέπει να την ξέρουμε πριν από κάθε άλλη. Για τούτο γράφτηκε η Μυθολογία αυτή. Το αστείο της είχε την σκοπιμότητα να τη κάνει ευχάριστη και όχι "σχολαστική"...».

Γιατί, όμως, όλα αυτά; Μια απλή όσο και σύνθετη εξήγηση. Φεύγοντας αργά το μεσημέρι της Τετάρτης από τον χώρο εργασίας της Βασιλικής και του Μαρίνου στις εγκαταστάσεις του προγράμματος egg κράτησα μια εικόνα – εκείνη της Βασιλικής να κρατά στο μικρό γραφειάκι της την Μυθολογία του Τσιφόρου σαν ένα από τα Ευαγγέλια της ζωής της. Αν θυμάμαι καλά μου μίλησε για … «οδηγό» για τα ψηφιακά εγχειρήματα τους. Όπως το νέο game με super ήρωα τον Προμηθέα!

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: «Η HAPPYLAND Entertainment, είναι μια startup ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών, για κινητά, υπολογιστές και κονσόλες που συστάθηκε το 2017 από το Μαρίνο Μ. Πεχλιβάνωβ και τη Βασιλική Τσιφτσιάν.

Οι ιδρυτές της Happyland προέρχονται από το χώρο της ψηφιακής οπτικής επικοινωνίας και διαθέτουν πολυετή εμπειρία. Μετά από επιτυχημένη συνεργασία πολλών χρόνων αποφάσισαν να ακολουθήσουν το κοινό τους όραμα για την ανάπτυξη multimedia εφαρμογών και ψηφιακών παιχνιδιών.

Σημαντικός σταθμός για τη Happyland είναι το βραβείο κοινού που απέσπασαν το Μάιο 2018 στα Nordic Games στη Σουηδία για το παιχνίδι τους GO HEROES, ένα παιχνίδι που αντλεί τη θεματολογία του από τη μυθολογία.

Η πρώτη έκδοση του GO HEROES: Prometheus, αναφέρεται στον Προμηθέα και απευθύνεται σε παίκτες που αναζητούν παιχνίδια με γρίφους και εξερεύνηση ενώ η ανάπτυξή του γίνεται για κινητά, υπολογιστές και κονσόλες.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε early access το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε Steam -μια πλατφόρμα ψηφιακής διανομής- και android, για το οποίο οι δημιουργοί φιλοδοξούν να γίνει ένα εργαλείο έμπνευσης για την παγκόσμια μυθολογία και σκέψη».

Η Happyland (happyland.games) της Βασιλικής και του Μαρίνου εντάχθηκε στο πρόγραμμα egg μόλις το καλοκαίρι του 2018 και έχει προχωρήσει δυνατά τους μήνες που ακολούθησαν στοχεύοντας στην εξωστρέφεια με τους παγκόσμιας αναγνωσιμότητας ήρωες των games που ετοιμάζουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr