125 Έργα - 120 Καλλιτέχνες

Η έκθεση «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής – Γλυπτικής», μετά την παρουσίαση της σε 7 Δημοτικές Πινακοθήκες στην Αθήνα και στην περιφέρεια, παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

125 έργα, 120 σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών -ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών- τα οποία αποτελούν ένα μέρος από τη συλλογή της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου νομού Αιτωλοακαρνανίας, θα παρουσιαστούν στο κοινό, στον χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Όπως διαβάζω στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος: «Μετά την παρουσίαση του Α’ κύκλου της έκθεσης «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής - Γλυπτικής», στις Δημοτικές Πινακοθήκες Αθήνας, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Πάτρας, Καρδίτσας, Λάρισας και Κέρκυρας, η «Πινακοθήκη» συνεχίζει την παρουσίαση της συλλογής στον Β’ κύκλο».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 13 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Μέσα από τα λόγια της Ιστορικού Τέχνης και επιμελήτριας της έκθεσης Λουΐζας Καραπιδάκη αντλούμε μερικά στοιχεία για την έκθεση αλλά και για το ευρύτερο έργο της Πινακοθήκης:

«Τα νέα της αποκτήματα (της Πινακοθήκης), 120 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής τέχνης και φωτογραφίας σκιαγραφούν τις νέες τάσεις, την ποιότητα και γενικότερα την εικόνα του εικαστικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα του σήμερα. Αναγνωρισμένοι εικαστικοί αλλά και νεαροί καλλιτέχνες συνυπάρχουν και προβάλλουν ο καθένας την προσωπική του γραφή μέσα από τις επιλεγμένες θεματικές και τις εννοιολογικές προσεγγίσεις τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα συναρπαστικό σύνολο έργων τέχνης. Έργα αφηγηματικά, ρεαλιστικά ή αφαιρετικά, εξπρεσιονιστικά ή σουρεαλιστικά αναδεικνύουν τις διάφορες εκφάνσεις της εικαστικής δημιουργίας στη χώρα μας, προκαλούν το ενδιαφέρον του θεατή και τον οδηγούν σε ένα ενδιαφέρον ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό εικαστικό ταξίδι.

Η Συλλογή της Πινακοθήκης Σ. & Χ. Μοσχανδρέου εμπλουτίζει συστηματικά τις συλλογές της και κάθε χρόνο εκθέτει τα νέα της αποκτήματα σε Πινακοθήκες, Μουσεία και άλλους Πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr