Το Μουσείο Φλίπερ της Αθήνας!

Περισσότερα από 100 συλλεκτικά Pinball (Φλίπερ) παιχνίδια από το 1958 μέχρι και τα πιο σύγχρονα φιλοξενεί το πρώτο Μουσείο Φλίπερ της χώρας

Σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, σχεδόν δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης, στις οδούς Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρή στον αριθμό 2, στεγάζεται το πρώτο Μουσείο Φλίπερ της Αθήνας αλλά και της χώρας.

«Τα μηχανήματα pinball αποτέλεσαν επανάσταση, συνεχώς ακολουθούσαν την τελευταία τάση της τεχνολογίας σε πολυπλοκότητα και της επικαιρότητας σε θεματολογία. Αποτελούν ένα παιχνίδι διαδραστικό που μπορεί να είναι ατομικό ή ομαδικό multiplayer..» διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα ενόψει και των επίσημων εγκαινίων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 22 Σεπτεμβρίου.


Στόχος της πρωτοβουλίας ίδρυσης και λειτουργίας του μουσείου είναι η παρουσίαση στο ευρύ κοινό -και η διατήρηση τους στον χρόνο- περισσοτέρων από 100 συλλεκτικών Pinball (Φλίπερ) παιχνιδιών από το 1958 μέχρι και τα πιο σύγχρονα, τα οποία βρίσκονται σε άριστη εμφανισιακή αλλά και παικτική κατάσταση και παράλληλα η λειτουργία εργαστηρίου επισκευής και συντήρησης.

Στον επίσημο λογαριασμό του μουσείου στο Facebook διαβάζουμε χαρακτηριστικά για ένα μηχάνημα φλίπερ της δεκαετίας του 50’: «Ένα μηχανικό από άλλη εποχή. Το Satellite (δορυφόρος) κατασκευάστηκε το 1958 με θέμα την πρώτη μαϊμού που ταξίδεψε με δορυφόρο στο διάστημα. Στην συνέχεια εξελίχθηκαν τα μηχανήματα pinball να συμπεριλαμβάνουν και παιχνίδια τύπου arcade. Η τελευταία προσπάθεια να επιβιώσουν οι εταιρίες που κατασκεύαζαν φλίπερ είναι το Revenge from Mars, το οποίο είναι κάτι μεταξύ μηχάνημα pinball και arcade».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr