Ο Ασκός της Λεβάντας!

Το κτήμα Υφαντίδη, μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια οργανικής λεβάντας «Angustifolia», δημιούργησε το πρώτο αποστακτήριο λεβάντας μεταξύ του όρους Βερτίσκος και της λίμνης Βόλβης – στην περιοχή του Ασκού Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Υφαντίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2013 -κι έπειτα μετά από έρευνα αρκετών ετών γύρω από την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών- αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και δημιούργησε το πρώτο αποστακτήριο λεβάντας, στα οικογενειακά κτήματα- στην περιοχή του Ασκού Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση –με την εμπορική ονομασία– Yfantia Terra, δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια οργανικής λεβάντας Angustifolia και στην παραγωγή ξηρής δρόγης (αποξηραμένα άνθη), αιθέριου ελαίου και ανθόνερου λεβάντας.

Όπως διαβάζουμε σε μια σύντομη περιγραφή της επιχείρησης σχετικά με το τεχνικό κομμάτι της δουλειάς: «Στην «καρδιά» ενός Εθνικού Πάρκου, σε απόσταση 50 χλμ από τη Θεσσαλονίκη -μεταξύ του όρους Βερτίσκος και της λίμνης Βόλβης- η λεβάντα μας φυτεύεται «με το χέρι» και συλλέγεται από τα μηχανήματά μας, που είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ειδικά για εμάς.

Τα φυτά μεταφέρονται αμέσως στο αποστακτήριό μας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο χωράφι, εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες παραγωγής για το αιθέριο έλαιο.


Εκεί γίνεται η υδρο-ατμοαπόσταξη, τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα ποιότητας. Μ’ αυτόν τον τρόπο παράγουμε υψηλότατης ποιότητας αιθέριο έλαιο και ανθόνερο λεβάντας, χωρίς τη χρήση φίλτρων, διαλυμάτων ή άλλων στοιχείων».

Αν θα θέλαμε να μάθουμε κάτι παραπάνω σχετικά με την επιλογή της λεβάντας, διαβάζουμε σχετικά: «Η επιλογή της λεβάντας δεν ήταν τυχαία. Η λεβάντα, εκτός από το υπέροχο άρωμα της, είναι ένα φυτό που δέχεται πολλαπλές μεταποιήσεις και χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς κλάδους, όπως αυτούς της αρωματοθεραπείας και της βιομηχανίας των αρωμάτων.

Επίσης, είναι ένα φυτό η χρήση του οποίου προσφέρει σημαντικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως είναι η μείωση των εντάσεων στο νευρικό σύστημα, η ανακούφιση από πόνους, η ομαλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και πολλά άλλα».

Η προϊοντική γκάμα –όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας yfantia.com– περιλαμβάνει την ποικιλία ειδών με πρώτη ύλη την λεβάντα όπως: Αποξηραμένα άνθη, Βιολογικό αιθέριο έλαιο, Βιολογικό ανθόνερο και Βιολογικά εκχυλίσματα αρωματικών βοτάνων.

Ιδιαίτερη θέση στην εμπορική προώθηση των προϊόντων αποτελούν τα «δώρα καλωσορίσματος – welcome gifts».

Τα ¨αρωματικά μαξιλαράκια¨, τα ¨Sticks με ξερά άνθη λεβάντας¨, τα ¨Αρωματικά χώρου¨ -χρησιμοποιούνται μέσω των καταπραϋντικώς και αγχολυτικών ιδιοτήτων της λεβάντας- συναντώνται συχνά σε ξενοδοχειακές μονάδες, Spa Centers, Wellness Facilities και πανελλαδικά σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr